Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron i Vänersborg – som bygger om i försvaret: "Sätter oss i ett besvärligt läge"

/

Simon Blomkvist är klar för IFK Vänersborg.
Det innebär att klubben har klart med två försvarare inför nästa säsong.
Men vad händer med kontraktslöse Joakim Johansson och Ilari Moisala som lockas av ryska rubel?
– Det skapar en osäkerhet, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i klubben.

Annons

På tisdagen blev det officiellt att försvararen Simon Blomkvist lämnar Broberg för IFK Vänersborg. 20-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir klubbens första nyförvärv inför nästa säsong.

– Det är en spelare vi tittat på under en period och som har gjort en bra säsong tycker vi. En modern försvarsspelare med bra skridskoåkning som också besitter offensivt spel i sig, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

Med Simon Blomkvists ankomst har klubben i dagsläget två klara försvarsspelare till nästa säsong. Den andra är Richard Wallin Kamperin som nyligen skrev på nytt kontrakt.

Trotjänaren Martin Röing lägger av och Ilari Moisala har förvisso ett år på kontraktet, men där störs Vänersborg av en Rysslandsklausul.

– Det skapar en osäkerhet med en sådan klausul och det sätter oss i ett bevärligt läge, det kan vi inte bortse från. Men vi har en god dialog och vår ambition är att han spelar med oss, säger Tommy Hjert, utan att avslöja åt vilket håll det lutar för finländaren.

Frågetecken finns också för backtalangen Joakim Johansson som gjorde tre mål i VM-finalen i U21 när Sverige slog Ryssland med 3–2 i slutet av januari. Hans kontrakt är utgående. Om det ligger i Vänersborgs intresse att förlänga avtalet med 20-åringen vill Tommy Hjert inte svara på.

– Det formella svaret är att vi inte lämnar kommentarer om det i ett sådant här läge. Vi kommenterar inga spelare som det inte är klart med.

LÄS MER: Här tar Vänersborgs säsong slut

Tommy Hjert gör däremot ingen hemlighet av att Vänersborg behöver förstärka försvaret ytterligare, inte minst med förlusten av Martin Röing och osäkerheten kring Ilari Moisala.

– Martin var lagkapten och libero i många år. Han var en försvarsgeneral för IFK Vänersborg, så det är ett ordentligt tomrum att fylla. Men Blomkvist är en viktig kugge i bygget av en ny backlinje, säger Tommy Hjert.

– Vi vill förstärka med spelare som ersätter de som går ur truppen, som Röing. Sedan måste vi ändå beakta Moisalas situation. Ett par spelare in behövs, så är det.

Enligt obekräftade uppgifter har Vänersborg ögonen på Edsbyns backstjärna Joakim Svensk vars kontrakt går ut med hälsingeklubben.

– Just nu vet jag ingenting om framtiden, sade försvararen till Bandypuls kort efter kvartsfinaluttåget mot Bollnäs, utan att dementera uppgiften om Vänersborg.

Även där lägger Tommy Hjert locket på.

– Vi kommenterar heller inget som är rykten eller spekulationer, säger han.

Är Jocke Svensk intressant för er?

– Klart att en spelare som honom besitter god kompetens som försvarsspelare. Han skulle kunna vara intressant för de flesta svenska bandyklubbar.

TV: Höjdpunkter: VSK klart för semifinal – Vänersborg utslaget

På en annan del av planen, i offensiven, finns ett annat nyckelnamn i Vänersborg som sitter på utgående kontrakt: Christoffer Fagerström.

– Jag har inga kommentarer om någon förrän det finns en officiell status. Vi för dialog med alla spelare och kommenterar först när en ny situation kommit utifrån den vi har i dag.

Mer läsning