Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson, 38, gjorde drömmål i elitseriedebuten för Edsbyn

/
  • Oscar Jonsson gjorde ett vackert solomål i sin elitseriedebut för Edsbyn.

Edsbyns 38-årige nyförvärv presenterade sig med ett drömmål i debuten.
– När jag blir fri med keepern blir jag lite stressad, säger Oscar Jonsson och skrattar.

Annons

Oscar Jonsson lämnade Ljusdal efter att laget åkte ur elitserien i fjol. Den 38-årige mittfältaren visade att karriären inte på långa vägar är över – och skrev på för grannklubben Edsbyn.

– Det känns jättebra måste jag säga. Vi tränar på bra tider, det är inomhus och jag har fått en bra deal med jobbet (i Ljusdal), säger han.

Edsbyn hamnade dock lite skrynkligt till i elitseriepremiären – Oscar Jonssons elitseriedebut i Edsbyn – i och med ett tidigt underläge mot Gripen.

Oscar Jonsson blev helt enkelt tvungen att bokstavligen ta saken egna händer, och slalomköra igenom hela motståndarlaget för att greja en kvittering.

– Jag får bollen på mittplan, går förbi deras första gubbar och sedan kommer de en och en och stöter på mig. Jag har ingen jättefart, men vickar mig igenom. Sen när jag blir fri med keepern blir jag lite stressad, säger Oscar Jonsson och skrattar.

LÄS MER: Oscar Jonsson: "Det känns nästan overkligt"

Trots att han har upplevt mycket inom bandyn, bland annat flera SM-finaler med Hammarby, så kan en viss nervositet smyga sig på även hos en 38-åring när det vankas debut på riktigt i en ny klubb...

– Jag var faktiskt lite nervös och spänd. Man vill vara bra liksom, visa grabbarna i laget och de som är här att man är bra, säger han.

Är det för att ni ligger under som du känner dig tvungen till en sådan där rajd?

– Nej, det vet jag inte. Vore det så enkelt att göra det där så skulle man göra det hela tiden...

Edsbyn vann till slut komfortabelt med 6–2 – Oscar Jonsson fick även en assistpoäng på Mattias Hammarströms hörnmål till 2–1 efter en halvtimme spelad.

– En klassisk premiär, säger Oscar Jonsson, som också vill berömma motståndet – elitserienykomlingen Gripen.

– Jag mötte ju dem i fjol, och tycker att de är bättre i år. Jag är överraskad över hur stabila och konsekventa de är, säger han.

Mer läsning