Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskar Robertson klar för fortsättning i Tillberga: "Har levererat mer än vad vi kan begära"

/

Inför den här säsongen tog Oskar Robertson över som tränare i Tillberga.
Mitt under kvalet för att hålla laget kvar i högsta serien förlänger Robertson kontraktet med Västeråsklubben.
– Det skulle kännas fel att kliva av nu, säger Robertson.

Annons

Tillberga gick in till den här säsongen med betydligt högre svansföring än året innan, då man som nykomling tvingades agera slagpåse i elitserien.

Till det andra året i högsta serien plockade man bland annat in ryska stjärnan Rinat Shamsutov, och Tillberga lyfte både spelmässigt och poängmässigt. Dock räckte det inte hela vägen, utan laget tvingas åter igen att kvala för att säkra elitseriekontraktet.

Där har man inlett med två raka segrar – och i samma veva väljer man alltså att förlänga med den för säsongen nya tränaren Oskar Robertson.

– Det känns riktigt bra att vi är klara om en fortsättning tidigt. Föreningen har varit tydlig om var man vill och gett mig och laget tid och resurser för att nå dit, säger Robertson i ett pressmeddelande.

Tillbergas mål är att vara ett slutspelslag säsongen 2017/18.

– Jag tycker vi kommit en bra bit på vägen och det skulle kännas väldigt fel att kliva av nu. Truppen är till stora delar redan klar och föreningen jobbar för att vi ska få in den spetskompetens som saknas. Det känns inspirerande, säger Robertson.

Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson är nöjd med att ha säkrat Oskar Robertson som tränare de kommande två säsongerna.

– Oskar har levererat mer än vad vi kan begära i år. Vi la en ny grund för föreningens långsiktiga mål om att nå slutspel och vi känner att vi är en bra bit på vägen. Redan i år har vi visat att vi har ett spel som kan mäta sig med de bästa lagen. Oskar har ett tydligt och bra ledarskap och är väldigt uppskattad bland spelarna, säger Johnsson.

Mer läsning