Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén flyttar hem – har klart med ny klubb: "Jag vet vartåt det lutar"

/
  • Joel Othén flyttar hem till Sverige och elitserien igen efter tre säsonger i Ryssland.

Målvakten Joel Othén flyttar hem efter tre år i ryska Neftyanik och spelar i elitserien kommande säsong.
Frågan är vart?
– Jag vet vartåt det lutar, men jag säger inget förrän mitt kontrakt gått ut här borta, säger han.

Annons

Joel Othén har varit proffs i Neftyanik från Chabarovsk i tre års tid, i en klubb som utvecklats till ett av Rysslands bästa lag och som i år åkte ut i en helt avgörande femte semifinamatch mot Bajkal Energy. Roligaste minnet är när laget vann ryska cupen inför fullsatta läktare på hemmaplan, men nu längtar han hem.

– Det känns lite vemodigt att åka härifrån, men jag har längtat hem lite mer för varje år. Det är så mycket som blir lidande, som umgänget med familj och vänner, och pengar är inte allt.

Joel Othén har hunnit fylla 30 år och tycker själv att han blivit en bättre målvakt under sin tid i Ryssland.

– Det är väl lite både och egentligen. Spelet är ju annorlunda och man får fler avslut på sig vilket är utvecklande, men det blir inte samma nötande av detaljer som man kan köra med en målvaktstränare hemma.

Joel Othén har hus i Forsbacka, vilket naturligtvis talar för en comeback i SAIK. Själv vill han inte kommentera ny klubbadress innan kontraktet med Neftyanik gått ut vid månadsskiftet, men både Othén och SAIK:s sportchef Daniel "Zeke" Eriksson medger att de haft kontakt.

– Det är en fantastisk målvakt och person, och Joel har definitivt potential att ta över efter Andreas Bergwall i det svenska landslagsmålet. Så det är klart att han är attraktiv för oss, säger "Zeke".

SAIK har just nu bara en målvakt under kontrakt, Martin Falk, medan Abbe Bodin står utan.

Mer läsning