Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntat jubel på läktarna när VSK vann: "Förstod att det var något med Villa"

Revbensskador, magsjuka och nu senast hjärnskakning.
Mot Vänersborg var VSK:s hårdskjutande högerback tillbaka i spel på nytt – som libero.
– Skönt att kunna gå in där när Bruun är borta, säger 27-åringen.

Annons

Det har varit en händelserik första hälft på säsongen för Västerås SK:s Patrik Sjöström. Förutom en uppmärksammad videogranskning har 27-åringen bland annat två revbensskador, en magsjuka kring jul och en hjärnskakning bakom sig.

Efter smällen mot huvudet i annandagsderbyt mot Tillberga (10–4) har högerbacken inte spelat. Inför mötet med Vänersborg var Patrik Sjöström tillbaka på isen igen – som libero sedan Anders Bruun tvingats se matchen från sidan på grund av känningar i ett knä.

– Jag spelade där för några år sedan, under Örebrotiden, och har spelat libero från och till här (i VSK) också. Det är att skönt att man kan gå in där när Bruun är borta, säger Patrik Sjöström.

Försvararen, med ett av elitseriens bästa skott, sköt 2–0 till VSK i den 14:e minuten innan hemmalaget gick ifrån till 5–0 före paus efter en sällsynt svag första halvlek av Vänersborg. Med Anders Bruun, som också är en stark skytt, borta var det Patrik Sjöström som sköt på i princip allt på VSK:s fasta situationer.

– Haha. Ja, det var ingen bra dag för skottet i dag. Men jag hade en bra straff i alla fall.

LÄS MER: Vänersborg föll – efter säsongens sämsta halvlek

Är det du som ska skjuta på allt när Bruun är borta?

– Det blev så i dag, jag vet inte varför. Jag fick vartenda pet på frislagen, så jag hade världens mur på mig.

VSK vann till slut med 6–2 mot Vänersborg. Förutom 5–6-förlusten hemma mot SAIK fortsätter maskinen VSK att vinna matcher och vara bra defensivt – trots att laget inte spelat med ordinarie backlinje sedan annandagsderbyt mot Tillberga.

– Det känns som att vi alla har en roll i laget. Om någon är iväg så är det bara för någon annan att kliva in där. Vi har så många bra spelare i truppen, så det känns nästan som att det inte märks när någon är borta, säger Patrik Sjöström.

Med några få minuter kvar av matchen i ABB Arena hördes ett jubel från publiken. Det kom när skärmarna i hallen visade att Vetlanda hade vänt mot Villa i Lidköping. Patrik Sjöström noterade själv att jublades bland fansen.

– Jag förstod att det var något med Villa, säger han.

Dubbel lycka i VSK i kväll efter Villas 4–6-förlust?

– Njae, det känns som att vi kör på vårt. Det är så klart bra om de tappar, men jag vet inte, säger Patrik Sjöström, desto mer nöjd med 6–2 mot Vänersborg.

– En stabil seger. Vi gör en riktigt bra första halvlek. I andra går vi ner oss lite samtidigt som de gör lite bra grejer. Men i stort sett gör vi en bra match.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning