Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för Törnberg

/
  • Anders Svensson väljer mellan Volga och en annan rysk klubb. Beslut komme snart för målvaktsveteranen.

Anders Svensson kommer spela bandy i vinter – i Volga eller en annan rysk klubb.
Pär Törnberg däremot väntar och hoppas på att en nattsvart situation ska lösa sig.
– Elitserien är huvudmålet, man vill vara med och bråka om SM, säger den 33-årige veteranen.

Annons

Sedan de svenska spåren stängt sig har Anders Svensson fortsatt sina diskussioner med sin förra ryska klubb Volga samt en annan, ej namngiven, ligaklubb.

– Det som är nu är att jag har fått bud från en annan klubb. Det laget är i dagsläget bättre än Volga och det är ett bättre kontrakt där. Säger jag ja till dem så är det klart. Men det är ingen hall där och det är väl det som talar för Volga, plus att Volga värvat några bra namn, säger Anders Svensson, som alltså kallt räknar med en säsong till öst.

– Nu är allt att oroa sig att det ska skita sig borta, men det är Ryssland, så jag ropar inte hej förrän kontraktet är underskrivet.

För Pär Törnberg är det däremot en helt annan situation. Han har haft bud från två allsvenska klubbar – och tackat nej till båda.

– Rättvik har jag tackat nej till. De kom med ett proffsigt bud, men jag känner draget mot elitserien. Som det är nu så siktar jag på elitserien. Det är huvudmålet, man vill vara med och bråka om SM. Ljusdal har jag också tackat nej till för tillfället, säger han.

Hur är det med intresse från elitserien?

– Jag har inte pratat något med exempelvis Edsbyn på jättelänge, som det är nu är det inte aktuellt. Det har varit rätt lugnt ett tag, men jag har haft några förfrågningar från några klubbar, över hur jag känner för dem. Så för tillfället står jag utan anbud.

Till saken hör att Pär och hans sambo Cajsa väntar sitt första barn i slutet av juli, vilket så klart förändrar förutsättningarna vid en eventuell flytt.

– Jag har haft ett jättebra snack med henne hur vi ska göra. Hon vet vad bandyn betyder för mig och att jag har mer att ge, så hon är förstående. Men jag vill ju också vara med barnet från starten, så det är en del att fundera på, säger Pär Törnberg.

I väntan på att något ska hända tränar han på hemma i Malvik, precis som inför vilken säsong som helst.

– Det här är helt nytt för mig, men jag lever som en bandyspelare även om jag inte har någon klubb. Jag vill komma i bra form när jag hittar en klubb, säger Pär Törnberg.

Om det inte blir något spel i elitserien, är du öppen för allsvenskan då?

– De banorna har jag överhuvudtaget inte funderat i. Det kan ju bli så jävla illa att jag tvingas sluta också, men det hoppas jag verkligen inte, det är fortfarande väldigt roligt med bandy.

Mer läsning