Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Törnberg gör comeback i Bollnäs: "Har ett klockrent lag"

Efter flera turer fram och tillbaka står det nu klart att Pär Törnberg återvänder till Bollnäs GIF efter en säsong i Ljusdal. Trots upprepade nej från klubbchef Robert Lindgren är nu mittfältaren alltså klar för en comeback. – Det har gått fort, säger Törnberg.

Annons

I början av maj annonserade Pär Törnberg att han lämnar allsvenska Ljusdal efter en säsong. I samma veva hade Pär Törnberg och Bollnäs GIF kontakt för första gången.

– Vi har haft snack längs vägen. Nu hörde de av sig igen och under de sista veckorna har det gått fort, säger Törnberg.

I den 20 maj kunde Bandypuls berätta att Bollnäs och Törnberg åter hade haft ett möte, men med resultatet att 34-åringen inte var välkommen tillbaka till sin gamla klubb. "Han kommer inte att spela i Bollnäs den här säsongen" sa Bollnäs klubbchef Robert Lindgren då.

Pär Törnberg gör comeback i Bollnäs GIF efter ett år i allsvenska Ljusdal

– Det får stå för dem. Jag har inte sagt något till tidningarna, så det får du fråga dem om, säger Pär Törnberg.

Nu har Bollnäs alltså ändrat sig. Pär Törnberg har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år och ansluter till laget under nästa vecka.

– Jag ska träffa lite rehabteam och ledare, sen kliver jag in i laget, säger han.

Läs mer: Pär Törnberg klubblös igen

Förra sommaren var Pär Törnberg i samma sits som i år. Då hade han ratats av Bollnäs och fick vänta länge innan lösningen med Ljusdals BK dök upp. För andra året i rad har den meriterade mittfältaren alltså gått flera månader utan att veta var eller om han ska spela bandy.

Törnberg kom tvåa i allsvenskans skytteliga förra säsongen med 47 poäng.

– Bollnäs hörde av sig tidigt, men sen hörde jag inget mer från dem. Jag har förhandlat med ett par andra klubbar och funderat på hur jag skulle göra. Sen hörde de (Bollnäs) av sig igen och då gick det fort.

Vilka andra klubbar har du varit i kontakt med?

– Det är oviktigt. Av hänsyn. Vissa klubbar har jag pratat mer med, vissa mindre. Jag har fått en del förfrågningar, men jag har gjort klart att jag vill bo hemma. Har hus i Malvik, Alfta, men har ändå haft dörren lite på glänt, säger Törnberg.

Läs mer: Trots rykterna – Felix Pherson dementerar Bollnäs-flytt

Bollnäs har sedan tidigare förstärkt med bland andra Patrik Nilsson och nu får man alltså ytterligare en välkänd bandyprofil till sitt lag. Vilken roll Törnberg kommer få i laget vet han ännu inte.

– Jag har inte hunnit fundera på det. Bollnäs har ett klockrent lag, ett jättebra lag. Min aspekt är att ta en plats i laget. Jag vill pumpa på, komma dit och vara på g. Jag har en inställning att jag får försöka jobba stenhårt för att ta en plats. Är det inte bra, så är det så. Så är det på elitnivå, inget är gratis, säger Törnberg, som är övertygad om att Bollnäs kommer ha goda chanser att nå långt i årets elitserie.

Läs mer: "Vi har ett komplett lag"

– Det är ett semifinallag förstärkt med Patrik Nilsson. Det är ett av lagen som kan gå hela vägen, med den trupp som finns.

Vad kommer du kunna bidra med till laget?

– Jag gillar inte att säga det egentligen, men erfarenhet. Och skridskoåkning. Både ledare och spelarna har koll på vad jag är bra på. Jag får försöka hitta min plats och bidra i spelet. De har byggt ett spel och det ska jag ta mig in i. Får se hur det går.

Bandypuls har sökt klubbchef Robert Lindgren för en kommentar utan resultat

Läs mer: Patrik Nilsson klar för Bollnäs

Mer läsning