Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasjkin om att bli tränare – och att lägga av: "Svåraste beslutet jag tagit i hela mitt liv"

Misja Pasjkin bekräftar till TTELA att han är Hammarbys nya assisterande tränare.

Annons

Som Bandypuls avslöjade på torsdagsförmiddagen lägger Misja Pasjkin skridskorna på hyllan. I stället blir han assisterande tränare i Hammarby.

Det som stoppar honom från att spela bandy är de senaste säsongernas ryggproblem som han enligt TTELA ådrog sig i Volga för tre år sedan. Till tidningen berättar 36-åringen om beslutet att lägga av.

– Att bestämma mig för att lägga av var ett både svårt och tungt beslut, det svåraste jag tagit i hela mitt liv, säger han.

Misja Pasjkin, till vänster, slutar med bandyn.

Utöver rollen som assisterande tränare är Misja Pasjkin också sportsligt ansvarig i Hammarby sedan den 1 maj. Att samarbeta med pappa Andrej Pasjkin, som är ny huvudtränare i Bajen, ser han positivt på.

– Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Det här uppdraget handlar om att få enskilda individer att utvecklas som spelare och växa som människor. Jag är övertygad om att detta kommer att göra oss framgångsrika som både lag och förening, säger han till TTELA.

LÄS ÄVEN: Andrej Pasjkin ska skapa arbetsro i Hammarby

Under sin aktiva karriär har Misja Pasjkin utöver Hammarby representerat moderklubben Jenisej, Gripen Trollhättan, IFK Vänersborg, Katrineholm, Zorkij och Volga.

Inför säsongen 2006/2007 värvades anfallaren till Edsbyn, men ryssen försvann redan under hösten till Zorkij.

Mer läsning