Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasjkin om Hammarbys passiva första halvlek: "Inte den bandy som vi vill spela"

Passivt och tillbakadraget i första halvlek.
Full fart framåt efter paus – och nära ännu en galen poängräddning.
– Det är inte den bandy som vi vill spela, säger Hammarbytränaren Misja Pasjkin om första 45 mot Vänersborg.

Annons

Det var ett passivt, försiktigt och väldigt tillbakadraget Hammarby som klev ut på isen för att ta sig an Vänersborg. Offensivt var det minst sagt uddlöst.

Många trodde nog att det var ett taktiskt drag från Hammarbys tränarpar Andrej och Misja Pasjkin – att lämna över taktpinnen till hemmafavoriten Vänersborg.

Så var inte fallet – på bänken var frustrationen och missnöjet stort.

– Absolut, det är inte den bandyn som vi vill spela. Vi satt kvar i bussen första 45. Vi satt inte bara kvar, vi var dessutom fastspända. Vi förlorar matchen där, säger Misja Pasjkin.

Misja Pasjkin var allt annat än nöjd med hur Hammarby agerade i den första halvleken.

I paus låg man under med 0–2. Men det var ett pånyttfödd Hammarby som klev ut till andra halvlek och under de inledande fem minuterna så radade man upp chanser. Till den grad att man tvingade Vänersborg till timeout redan i den 51:a minuten.

– Vi har tre kanonlägen och ett skott i ribban. Vi börjar trycka på ordentligt och Stefan Karlsson tar timeout efter fem minuter. Det var ett bra drag från hans sida, vi tappar kontrollen lite efter det, säger Misja Pasjkin.

Vänersborg gick fram till 4–0, och Hammarby tappade åter igen i kvalitet. Och Pasjkin tog timeout. Efter den hände någonting – sista kvarten blev smått galen och gästerna pressade Vänersborg in i det sista.

– Vi tar och vrider tillbaka matchen igen och får bra tryck. Självklart chansar vi lite, men vi lyckas. Vid 5–3 har vi ett friläge, och i anfallet efter sätter dom 6–3. Ändå orkar vi forcera och vid 6–5 går vi all in.

Den satsningen slutade dock med att Vänersborgs fyramålsskytt Joakim Hedqvist kontrade in matchavgörande 7–5.

För en vecka sedan räddade Hammarby en poäng efter en vild slutforcering mot Bollnäs. Nu var man trots allt nära att lyckas med det igen. Och det är väl det enda som Misja Pasjkin vill ta med sig som positivt från onsdagskvällens förlust.

– Även om vi ligger under med 4–0 så vägrar vi att lägga oss ner och bara förlora. Det kan vi jobba vidare med, det är ändå en skön känsla. Men klart att vi ska undvika att ligga under med 4–0 alltför ofta.

MATCHFAKTA

Vänersborg–Hammarby 7–5 (2–0)

Målen: 1–0 (19, hörna) Joakim Hedqvist, 2–0 (28) Nikita Ivanov, 3–0 (57, straff) Joakim Hedqvist, 4–0 (71) Sergej Lomanov, 4–1 (74) David Pizzoni Elfving, 4–2 (76) David Pizzoni Elfving, 5–2 (79) Emil Viklund, 5–3 (80) Adam Gilljam, 6–3 (84) Joakim Hedqvist, 6–4 (88) Kaper Milerud, 6–5 (90+2) David Brodén, 7–5 (90+3) Joakim Hedqvist

Hörnor: 7–7

Utvisningsminuter: 15–20

Domare: Jonas Kandell

Publik: 2 092

Mer läsning