Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Nilsson om var han ska spela bandy: "Det är inte för att vara otrevlig, men..."

Det spekuleras i att Patrik Nilsson jagas av Bollnäs, Sirius och Tillberga. Men själv lägger anfallsstjärnan som inte fick förlängt med SAIK locket på helt. – Det är inte för att vara otrevlig, men jag kommenterar aldrig sådant här, säger 34-åringen till Bandypuls.

Annons

Patrik Nilsson vill inte prata om vilka klubbar som är aktuella.

Patrik Nilsson är den spelare som har gjort flest mål under en och samma elitseriesäsong. Säsongen 2007/2008 piskade han in smått onsannolika 94 mål. 34-åringen från Söderfors blev Årets man i svensk bandy den säsongen och även säsongen efter. Han har vunnit tre SM-guld med SAIK och tre VM-guld – och tre World Cup-titlar med tre olika lag.

Men efter en målmässigt svagare säsong fick han inte förlängt med Sandviken, som åkte ur efter en mycket omdiskuterad semifinalserie mot mästarlaget VSK.

– Det är klart att jag hade högre förväntningar på grundserien, det var inte så bra som jag velade att det skulle vara. Sedan hittade jag ju problemet med skridskorna, och det var fantastiskt att jag fick en lösning på det. Det vände på säsongen, och jag avslutade riktigt bra. Sen är det tråkigt att vi inte gick hela vägen, säger Patrik Nilsson.

Nu är målkungen kontraktslös – och med Patrik Nilssons meritlista är det inte konstigt att han är en av silly seasons hetaste namn. Det spekuleras i att Bollnäs, Sirius och Tillberga är klubbarna som är aktuella för honom. Något som han dock undviker att kommentera.

LÄS MER: Sirius jagar Nilsson

– Jag kan inte göra det, och det är orelevant egentligen. Det är inte för att vara otrevlig, men jag kommenterar aldrig sådant här, säger han.

Du kan inte säga något om hur många klubbar som finns med i bilden?

– Nej, det kan jag inte göra.

...eller när du tar ett beslut?

– Jag hoppas ju att det ska bli klart så fort som möjligt. Men jag har ingen tidsgräns så där, det får ta den tid det tar och det ska kännas bra.

LÄS MER: Bollnäs klubbchef om Nilsson-ryktet

Just nu tränar Patrik Nilsson på egen hand. Det är inget ovanligt för honom på något sätt.

– Det har jag gjort i många år. Jag kan inte springa utan får cykla på grund av lite knäbekymmer. Jag är van att spendera mycket tid själv under försäsongen, säger han.

LÄS MER: Pettersson kvar i SAIK – som letar mittfältare

Patrik Nilsson ratades i landslagstruppen till VM i Uljanovsk. Den tiden lade han istället på att hitta rätt med sina skridskor, som ställde till det för honom under stora delar av grundserien.

– Jag skulle ha bytt skridskor tidigare. Men nu är det liksom ny säsong och nya giv. Nu har jag hittat rätt, så det är bara att träna på och gå all in, säger han.

LÄS MER: Nilsson tremålsskytt i igen

Mer läsning