Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Nilsson tremålsskytt igen: "Nu har vi ett jätteläge"

/
  • Patrik Nilsson gjorde tre mål för andra semifinalmatchen i rad.

Tänk vad ett par skridskor kan göra.
Superformen bara fortsätter för Patrik Nilsson – som gjorde tre mål igen när SAIK gav VSK nästa smäll i semifinalserien.
– Vi spelar fantastiskt bra, säger han efter 9–4-segern i ABB Arena.

Annons

Sandviken åkte på en rejäl smäll i den första semifinalen mot VSK i ABB Arena.

Men sedan har det varit SAIK som delat ut smällarna – först 12–4 hemma i Göransson Arena, kvitterat till 1–1 i matchserien. Sedan följde man upp med 9–4 i ABB Arena.

Vad har ni hittat här egentligen?

– Ja, ett jävla bra grundspel, det är fantastisk aktivitet på allihop och alla vill delta och ha boll, säger Patrik Nilsson, tremålsskytt senast och tremålsskytt i den här matchen.

Det var när SAIK med bestämda steg klev i från i början av den andra halvleken som han klev in i handlingarna. 2–4, i minut 49, efter drömpassning i djupet från Daniel Mossberg.

– Han lägger den från säkert 25 meter, jag blir sopren och det är bara att sätta dit den, säger Patrik Nilsson, som i stort sett dödade matchen innan timmen var spelad med ett 6–2-mål.

– Ett bra anfall, jag drar några gubbar, försöker lägga bollen till "Chrille" (Christoffer Edlund), men den studsar och tar på en av deras skridskor så jag får tillbaka den och drar den i bortre, säger Patrik Nilsson, vars tredje mål var en hörna i nättaket som direkt svar på Västerås 3–6-reducering.

Efter strulet med sina skridskor har Patrik Nilsson, som fyller 34 år under finalveckan, hittat formen i slutspelet. Det var när han ratades i VM-laget som han använde uppehållet till att korrigera det som gäckat honom.

Men alltså, är det bara skridskorna det handlar om?

– Ja, jag skulle inte ljuga för dig. Tänk dig att Kalla har dålig valla, sen får hon bra skidor igen... Jag har inte fått ut åkningarna, men jag har ingen erfarenhet av nya skridskor heller utan har ju kört med mina gamla sedan tolv år tillbaka. Jag tänkte ett tag att det är så här det ska vara, att de blir bra till sist. Men när jag bytte, alltså wow, säger han.

LÄS MER: Så vände det för Patrik Nilsson

SAIK leder med 2–1 i matcher i semifinalserien, och vänder nu hem till Göransson Arena där man kan säkra en finalplats...

– Nu har vi ju ett jättebra läge, hemmaplan och avgörande fördel för oss, säger Patrik Nilsson, som inte såg den uppmärksammade smällen som Daniel Mossberg delade ut på Västerås mest drivande offensiva spelare Simon Jansson i mitten på den första halvleken.

– Jag har ingen aning, du får titta på reprisen, säger han.

Men kändes det som att VSK föll ihop när Jansson fick utgå?

– Nej, det är 2–2 i halvtid och ställningskrig direkt efter paus.

VSK skapar inte så mycket på er under hela andra halvlek?

– Nej, de kanske de inte gör. Men vi har ett så pass bra försvarsspel.

LÄS MER: SAIK skakar mästare efter målfest

I den andra semifinalmatchen delade Västerås Jonas Nilsson ut en smäll mot huvudet på Sandvikens Linus Forslund, som sannolikt bara kan vara tillbaka i en eventuell final.

Patrik Nilsson vill tona ner båda händelserna.

– Det är inte bara Simon i det laget som är bra, han är väl en viktig kugge för dom men det är Linus för oss också. Det var nog inte meningen från deras spelare, och inte meningen från våran spelare heller, säger han.

SE ÄVEN: Stisse Åberg: "S-märkt till 2000 volt"

Mer läsning