Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson sköt Kungälv till semester: "Jävligt skönt att slippa kvala"

/
  • Lukas Persson gjorde fyra mål i den sista matchen – och stannar på 22 totalt i elitserien.

Kungälv körde över Kalix i den sista omgången.
Därmed är säsongen slut för laget från Skarpe Nord.
För forwarden Lukas Persson har den varit både upp och ned, men han går i alla fall på semester med ett skönt avtryck.
– Det var skönt att få det lite bekräftat, säger fyramålsskytten.

Annons

I den sista omgången var det mötet mellan Kungälv och Kalix som hade mest nerv – att undvika kval låg i potten.

Något förvånande blev det dock närmast en överkörning på Skarpe Nord. Kungälv hade 6–1 i paus, och vann till slut med 8–4 efter att ha slagit av på takten något på slutet.

– Vi körde på som en vanlig match, och hade inga tankar på att gå vidare på lika utan vi gick ut för att vinna. Vi var mycket bättre än dom, sen blir det väl lite svårt på slutet när vi vet att det inte finns någon möjlighet för dom att vända på det, säger anfallaren Lukas Persson, som stod för fyra mål i matchen.

LÄS MER: Kungälv säkrade nytt kontrakt

Han har en ganska tuff bandysäsong att se tillbaka på, nu när Kungälv går på semester i ingenmanslandet i tabellen.

– Det är rätt skönt, det har varit en lång säsong och en lång försäsong med mycket slit. Det känns lite både och, men det är jävligt skönt att slippa kvala. Vi har klarat oss kvar, även om vi inte är helt nöjda, säger Lukas Persson, vars totala facit lyder 22 mål på 23 matcher.

– Det var skönt att få det lite bekräftat här, för jag är inte helt nöjd med min säsong. Jag hade en svacka vid jul när jag blev sjuk, och det har väl inte släppt än utan jag går fortfarande runt och hostar. Men i de sista matcherna här har jag känt mig pigg, vilket visas både i protokollet och i hur jag jobbar över matcherna, säger han.

LÄS MER: Kungälvs supportrar gjorde succé på Hällåsen

Att spela anfallare i ett lag som missar slutspel och är indraget i kvalstriden är på flera sätt annorlunda än att göra det i ett topplag, menar prickskytten Lukas Persson:

– Man vill väl alltid göra fler mål, men samtidigt måste man tänka på att man inte får lika mycket bollar att jobba med som de får hos SAIK till exempel, säger han.

För Lukas Perssons del är det inte klart var han spelar bandy nästa säsong. Kontraktet med Kungälv går ut.

– Nu ska jag ta det lugnt i några veckor, sedan får vi se om Kungälv eller några andra lag hör av sig. Vi får se lite hur det blir...

Mer läsning