Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petad, utlånad och ratad – flytt till Stockholm kan bli Johanssons revansch: "Skulle öka motivationen oerhört"

Joakim "Kimmen" Johansson skramlade ihop en handfull elitseriematcher under säsongen som gick – och var även utlånad en sväng till allsvenska Frillesås.Nu är försvarsspelaren som har lämnat IFK Vänersborg nära en övergång till Hammarby.– Vi har fortsatt kontakt, men så länge inget är klart så är det inte klart, säger han.

Annons

U21-hjälten Joakim

Joakim "Kimmen" Johansson fick ihop tre elitseriematcher för IFK Vänersborg; Sirius borta, Västerås SK hemma, Edsbyn hemma, som halv istället för back, innan han blev utlånad till allsvenska Frillesås där han gjorde fyra matcher som libero.

Den hårdskjutande försvarsspelaren hade svårt att slå sig in i Vänersborg, och fick till stora delar anpassa sig till en tillvaro utom spel.

– Dom ringde sen ringde dom tillbaka mig till Sirius hemma, men jag nötte bänk i den matchen. Sen spelade jag den sista matchen mot Sandviken borta, när Wallin (Richard Kamperin-Wallin) var krasslig, men den betydde inget för något av lagen, säger 20-årige Joakim Johansson.

– Säsongen blandade och gav, det blev väl inte som man hade tänkt sig, säger han.

LÄS MER: "Kimmen" tvekar om fortsättning

Hur är känslorna för IFK Vänersborg nu?

– Nej jag vet inte... man vill inte snacka för mycket utåt. Klart jag var besviken, det förstod nog alla också. Samtidigt var de tre (försvararna) som spelade i IFK riktigt bra, jag ville slå mig in men de är etablerade allihopa. Det där är historia nu. Jag har gjort några bra säsonger innan, och bra ungdomsår. Det får jag ju tacka dom för också.

LÄS MER: Johansson lämnar Vänersborg: "De har inte skött saker på rätt sätt"

Men det finns ändå saker han kan ta med sig från säsongen 2015/2016. I U21-VM avgjorde han finalen mot Ryssland när han sköt samtliga tre svenska mål i matchen – två på hörna och ett med ett långskott.

– Jag gjorde ett bra U21-VM, och det kanske kan göra att man får en bra chans i år, säger Joakim Johansson, som svarar "inget konkret därifrån" på frågan om han kan vara aktuell för grannklubben Gripen. Däremot så bekräftar han att har han en etablerad och långt gången kontakt med Hammarby.

– Vi har fortsatt kontakt. Men så länge inget är klart så är det inte klart, säger han.

LÄS MER: Gjorde drömmål i elitserien innan utlåningen till allsvenskan

Har du varit där och hälsat på?

– Nej, jag har inte varit där. Men vi har haft en daglig kontakt på mobilen.

Men Hammarby är ditt huvudspår?

– Ja, vi har väl kommit en bit i alla fall. Det finns inget annat som är jätteaktuellt.

När blir det klart?

– Haha, om det blir klart. Jag vet inte riktigt, det är svårt att säga. Det kanske inte blir något heller, vi får se. Tiden får utvisa.

Men vore det inte skönt att göra klart med en klubb, det är ju ändå långt inne i maj nu?

– Jo, absolut. Det skulle ju öka motivationen fruktansvärt mycket om man skulle få det klart.

Mer läsning