Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson och LBK – bra i en halvlek

/

Lika bra som Ljusdal var i första halvlek – lika svagt var laget i andra borta mot Edsbyn.
– Vi har en matchplan som vi följer till hundra procent i första, säger Jonas Pettersson, som åkt in och ur laget på senaste tiden.

Annons

Jonas Pettersson har varit ömsom petad och ömsom med i Ljusdals uppställning i de senaste elitserieomgångarna. Senast mot Vetlanda var han med, men slapp vara med om förnedrande 0–15 borta mot VSK i omgången innan.

I bortamatchen mot Edsbyn tog han tillvara på chansen, och visade att han bör få fortsatt förtroende som yttermittfältare i LBK.

– Vi lägger väl upp planen lite efter min styrka, alltså lyft från mig. Det här är nog en av mina bättre halvlekar den här säsongen, säger Jonas Pettersson, vars klubba verkligen talade första 45 när Ljusdal chockade topplaget Edsbyn.

Kalle Mårtenssons 1–0-mål kom efter en svepande diagonalpassning med böj från Jonas Pettersson – efter sju spelade minuter.

Det var i stora drag Edsbyn som förde spelet med bollinnehav, medan Ljusdal kontrade mycket med hjälp av långt spel.

– Hela första halvlek har vi ju massor av energi och orkar kriga. Vi är nöjda med att få ut bollen på kanterna och sedan lyfta, säger Jonas Pettersson.

Ljusdal gjorde även 2–0, vilket också var ställningen i paus. Jonas Pettersson sköt, och på returen var Kalle Mårtensson påpasslig och dundrade bollen i nät.

– Den tar i stolpen tror jag, kanske på keepern (Henrik Karlström) innan, säger Jonas Pettersson om sitt distansskott.

Men det skulle komma ut ett annat Edsbyn i andra halvlek.

Och ett avsevärt sämre Ljusdal.

– Vi är inte nöjda med det lilla längre, utan börjar göra det svårt för oss själva. Då blir det så här, säger Jonas Pettersson.

Edsbyn reducerade tidigt – och kvitterade till 2–2 i 58:e minuten. Detta på en hörna, som kom till på ett skott som såg ut att ta i burgaveln...

– Jag står långt ifrån, men det ser ut som att det skottet inte tar på någon. Men domaren har en hundradel på sig att ta ett beslut. Och ja, vi tappar energi där, men det är för dåligt av oss. Vi tappar matchen när vi får ett domslut emot oss, säger Jonas Pettersson.

Sedan spelade Edsbyn ut Jonas Petterssons Ljusdal efter konstens alla regler sista halvtimmen. Krossen stannade vid 9–3 – Ljusdals tröstmål sköt Jonas Pettersson på hörna.

– Vi får ta lärdom av det här, fan, en match är i 90 minuter. Genar vi så här så kan vi äventyra vår elitserieplats i kvalet, säger Jonas Pettersson.

Mer läsning