Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson opererad – slutspelat i kvartsfinalerna: "Är trött och öm efter att de grävt runt i magen"

/

Stjärnfallet i Sandviken håller i sig.
Anfallaren Erik Pettersson fick problem med blindtarmen innan lördagens kvartsfinal och opererades natten mot söndag.
– Jag kan väl vara spelklar till en eventuell semifinal, det beror på hur ont det gör, säger han.

Annons

Redan på värmningen inför mötet med Hammarby fick Erik Pettersson ont i magen och valde att kalla på läkare som sa att allt tydde på att han fått en inflammerad blindtarm.

Trots det valde Erik Pettersson att spela matchen som Sandviken vann med 8–4.

LÄS MER: Skyttekungen knockad mot Vänersborg

– Läkaren rådde mig att inte spela. Men jag kände adrenalin i kroppen och att det inte skulle göra så ont och spelade ändå. Men det gjorde ont och direkt efter matchen åkte jag in till sjukhuset i Gävle, säger Erik Pettersson.

Där konstaterades att det var en inflammation på blindtarmen och klockan fyra på söndagsmorgonen opererades den bort. Ett tungt avbräck för Sandviken – och en tung situation för Erik Pettersson.

– Hur länge jag blir borta är en svår fråga att svara på, men en veckas vila måste det bli, sen beror det på hur ont det gör efter det om det går att spela. Jag är väl spelklar till en eventuell semifinal, säger han.

TV: Se Forslunds målfest mot Hammarby

Hur mår du nu?

– Det känns bara fruktansvärt att det händer just nu, i november hade man lättare köpt det. Ifjol missade jag ju VM i slutet av säsongen. Typiskt att det är nu när det är som viktigast. Kroppsligt är jag bara trött och öm efter att de grävt runt i magen.

Med Erik Pettersson borta innebär det att Sandviken i dagsläget saknar både honom och elitseriens skyttekung Christoffer Edlund som fick en hjärnskakning i den sista seriematchen mot Vänersborg där anfallaren krockade med lagkamraten Daniel Mossberg.

– Förhoppningen är att Edlund ska spela på tisdag, garanterat på torsdag, säger Erik Pettersson, som själv hoppas kunna följa kvartsfinal 2 på tisdag på något sätt.

– Ja, via Bandypuls eller i bästa fall på plats på Zinkensdamm.

TV: Stisse hissar och dissar efter kvartsfinal 1

Mer läsning