Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson pallade för pressen

/

Han hade missat fyra straffar på raken. Men Erik Pettersson tvekade ändå inte – och såg till att SAIK:s finalhopp hålls vid liv.
– Det var en otrolig lättnad att se bollen gå in, säger han efter 7–2 mot Hammarby i den tredje semifinalen.

Annons

På Zinkensdamm senast var Erik Pettersson en av syndarna när han bommade i straffläggningen. Dessutom hade han missat tre straffar i rad mot Broberg i kvartsfinalspelet.

Men när Patrik Nilsson redan missat en straff i den första halvleken mot Hammarby tvekade ändå inte SAIK:s 19-åring. Han klev fram, och krutade i det viktiga, och förlösande 3–1-målet.

– Jag var lite nervös, mer än vanligt, just för att jag missat några nu. Men jag vet ju att jag kan göra mål på straff, och kände att jag hade varit bra i matchen. Men man hann ju tänka, jag får inte missa nu...

Efter Petterssons straffmål lossnade det för SAIK, som hade haft ett massivt spelövertag, och gott om målchanser, utan att kunna rycka ifrån i målprotokollet.

När Hammarby dessutom reducerade till 1–2 precis före pausvilan, på en av få chanser i den första halvleken, var det inte med några positiva vibbar som SAIK-spelarna skrinnade ut i omklädningsrummet.

– Det var lite oroligt, erkänner SAIK-tränaren Anders Jakobsson. Men vi försökte bara peppa i gång dom, för vi hade ändå gjort så många bra saker i den första halvleken.

Hur har ni bearbetat det tunga straffavgörandet på Zinkensdamm?

– Vi släppte det ganska snabbt, och fokuserade allt på den här matchen och på att vända semifinalserien. Vi har gjort det tidigare, jag har varit med och gjort det tidigare, och vi har en bra chans att göra det igen. Som tränare märker man när man har folk med sig, när de tror på det vi ska göra, och alla är med på tåget. Det här ska vi vända, säger Jakobsson.

Patrik Nilsson var en av dem som såg betydligt rappare ut än tidigare i semifinalserien, och var inblandad i mycket framåt.

– Jag behövde komma i gång ordentligt, det var bra att få de här två matcherna. Jag var piggare i benen nu, säger Nilsson som bland annat gjorde ett hörnmål – på det 31:a hörnförsöket mot Hammarby.

– Efter Zinken ville man bara spela match så fort som möjligt igen. Och nu har vi inget att förlora, nu är det bara in och köra.

Erik Pettersson gjorde inte bara ett straffmål. Med ytterligare tre mål i matchen är han nu uppe på totalt 200 mål i SAIK-tröjan. Och killen har inte ens fyllt 20 år...

– Är det så? Det är ju jättebra. Jag kanske kan ta "Murrens" 700 en dag, säger han och skrattar.

Mer läsning