Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petterssons kanon gav Ljusdal segern: "Extra skönt i ett viktigt läge"

/
  • Ett mål och två assist blev Jonas Petterssons facit i segermatchen mot Katrineholm.

Ett hörnmål säkrade två poäng mot Katrineholm.
Jonas Pettersson bombade in det förlösande 5–3-målet.
– En jätteskön känsla. Framför allt när vi haft problem med hörnor, säger han.

Annons

I matchens slutskede drogs Pär Törnberg omkull mitt på planen med utvisning och ett grovt matchstraff för olämpligt uppträdande som följd.

Ljusdal var inte sen att utnyttja det numerära överläget. Jonas Pettersson klev fram när det behövdes som mest med ett distinkt skott på hörna.

– Det var tanken att jag skulle ta den. Kanske inte att den skulle gå rätt upp i krysset. En jätteskön känsla förstås. Framför allt när vi haft problem med hörnor är det extra skönt att sätta den i ett viktigt läge, säger han.

LÄS MER: Ljusdal brände hörnor i massor: "Starkt att vinna ändå"

I halvtid var ställningen 1–1 efter en chansfattig historia eftersom plusgraderna gjorde isen svårspelad. Men underlaget blev betydligt bättre i den andra halvleken som gjorde att tempot höjdes och att kvaliteten på spelet skärptes.

Det gynnade hemmalaget som växte in i matchen och fick också betalt för det.

– Vi redde ut stormen. Vi hade lite bekymmer i början av andra, men sen pumpade vi på igen som vi ska. Då orkade de inte till slut, säger Jonas Pettersson.

Vad blev avgörande?

– Vi satte lite mer passningar och åkte betydligt mer skridskor. Alla ville vara med och spela

Jonas Pettersson stod oftast i händelsernas centrum och tillhörde de i Ljusdal som stack ut. Högerhalven gjorde kanske sin bästa match för säsongen med ett mål och två assist som facit. Han hade även sin klubba med i förarbetet till Emil Woxbergs första av totalt två mål under matchen.

– Jättebra, berömde tränaren Patrik Larsson.

Och fortsätter:

– Han är en viktig spelare för oss. Det behövs fler än (Pär) Törnberg som driver spelet och "JP" är definitivt en av de spelarna. Det märks när han är delaktig.

LÄS MER: Så gick matchen minut för minut

Även Pär Törnberg och målvakten Jonas Svensson är två rutinerade pjäser som hemmalaget hade stor nytta av när matchen stod och vägde som bäst mot slutet.

– Det är klart att det blev lite spänt. Men vi reder ut det på ett bra sätt och sett över hela matchen är vi värda att vinna. Men vi gick ner oss i vissa perioder och då kändes det inte bra. Normalt om vi trummat på tycker jag att vi skulle ha vunnit komfortablare, säger Patrik Larsson.

Den norra allsvenskan är hyperjämn. Inför helgens omgång skiljde det endast två poäng mellan ettan och åttan i tabellen. Ljusdal står nu inför en viktig vecka med matcher mot topplagen UNIK (tisdag) och Falun (fredag).

LÄS MER: LBK-seger trots 14 hörnor emot

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning