Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peuhkuri: "Ett stort steg"

/
  • Sveriges Per Hellmyrs i kamp med Finlands Eetu Peuhkuri i semifinalen i VM.

Två av hans landsmän lämnade Broberg efter den gångna säsongen.
Nu ska Eetu Peuhkuri föra den finska traditionen vidare i Söderhamn.
– Det blir ett stort steg från den finska ligan, men det kommer jag att klara, säger 24-åringen.

Annons

Ilari Moisala och Rolf Larsson lämnade Broberg efter säsongen. Då vände Broberg åter igen blickarna mot grannlandet i öst. Som Bandypuls skrev om redan på torsdagen är mittfältaren Eetu Peuhkuri klar för Söderhamnslaget.

– Jag ville verkligen spela i elitserien, och Broberg var intresserade. Då kändes det självklart, säger Peuhkuri, som inte behövde fundera länge när erbjudandet dök upp.

I vintras var han med i den finska VM-truppen, och han har såklart passat på att höra sig för om Broberg med landsmannen Moisala. Dessutom var han den gångna säsongen, i finska Veiterä, lagkamrat med den tidigare Brobergspelaren Janne Hauska.

– Vi har pratat en del så jag vet en hel del om laget och om staden. Det finns ingenting ont att säga. Dessutom var jag på tryout med Broberg i vintras, jag var där en vecka.

När han ska beskriva sin nya klubb svarar han blixtsnabbt. Och det räcker med ett ord.

– Fart, säger Eetu Peuhkuri innan han tar en kort paus och utvecklar resonemanget.

– Det är väl så Broberg bäst beskrivs med ett ord. Det är ett bra lag som spelar fartfylld bandy. Och det passar mig väldigt bra.

Vad kommer du att bidra med i det spelet?

– Jag är ganska snabb och har en bra blick för spelet, passningsspelet är min främsta styrka. Men jag är ingen stor målskytt och självklart kan jag utveckla alla delar i mitt spel.

Eetu Peuhkuri är medveten om att steget från den finska ligan till den svenska är stort. Men det är en omställning som han är övertygad om att han kommer att klara. Flyttlasset till Sverige går i augusti, då han gör sina nya lagkamrater sällskap i uppladdningen inför säsongen.

– Det blir ett stort steg från den finska ligan, men det kommer jag att klara. Men visst, jag kommer att vara tvungen att bevisa vad jag går för men jag tror att jag kommer in i det ganska snabbt.

Mer läsning