Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Popa" laddar för derby – öppnar för att vända hem till hall

/

En bandyhall i Söderhamn var en skön skräll.
Men kustexporten Daniel Burvall-Jonsson är nöjd med den han har.
– Jag trivs i Edsbyn just nu, men det kan ju bli ett intressant alternativ, säger den 33-årige högerhalvbacken inför en het derbyvecka som startar mot Broberg i Svenska Fönster Arena på tisdag.

Annons

Det är som givet att det alltid känns lite extra att möta moderklubben, särskilt när det handlar om derby.

– Det är ju en match som man särskilt inte vill förlora, säger Daniel "Popa" Burvall-Jonsson, som efter den här säsongen har ett år kvar på sitt andra kontrakt med Edsbyns IF.

Precis som under den förra sejouren (2005–8) pendlar han från Söderhamn, där han är rotad med sitt jobb som revisor på PWC och familjen – hustrun Helene ( det är därifrån Burvall kommer ) och drygt treåriga dottern Nellie.

Och visst ger ett derby eko hemma i Stormyran, ett villaområde bara några lyror från Hällåsen där flera bandyfamiljer finns samlade.

– Jo, Jonas Nýgren, Dennis Wasberg och Pelle Hedqvist bor ju också här. Visst blir det en del bandysnack, särskilt när vi har en del gemensamma grejer med barnen, säger Burvall-Jonsson, som öppnar för ytterligare en comeback i moderklubben.

För en finlirare som "Popa" är de fina förutsättningarna med hall nog så viktigt.

Läs mer: Mix om framtiden med hall

– Självklart finns det en större chans det kan bli Broberg igen, när det kommer att finnas en hall på Hällåsen. Det är ju jätteskoj och något föreningen jobbat länge för. Men vi får väl se om jag är attraktiv när det är dags då. Nu trivs jag jättebra i Edsbyn.

Senast lagen möttes i ett seriederby, var det just "Popa" som visade vägen till seger (4–2) med de två första målen på Hällåsen.

– Men hemma åkte vi på däng. när Broberg drog in fyra hörnor och vann med 5–4. Så nu siktar vi på revansch, säger Burvall-Jonsson.

Oddsen är också goda för ett Edsbyn som håller höjd med en femte plats i elitserien, tre poäng före Broberg som sackar lite som tia.

Noterbart där är också att Edsbyn har gjort 50 mål medan Broberg bara mäktat med 32 – en rejäl skillnad på 18 mål.

– Vi har blivit så mycket vassare med Mattias Hammarström tillbaka, och med Jonas Edling piggare än på många år när han sluppit skador, säger Daniel Burvall-Jonsson, som själv gjorde mål i de två första matcherna – men sedan har det varit en åtta matcher lång torka.

Läs mer: Het Hammarström när Byn håller fortet

– Jag har sparat mina mål derbyt, såklart. Nä, men min uppgift är snarare att bädda för våra målskyttar. Och jag har ju inte mycket till skott heller, säger en "bandyprofessor" med så mycket annat att bidra med på bandyisen.

Och med en positiv känsla inför både tisdagens match och fredagens bortaderby mot Bollnäs.

– Det var rätt perfekt att det blev ett uppehåll inför det här, en vecka med träning i lugn och ro. Nu är det laddat värre.

Vad blir nyckeln mot Broberg?

– Viktigast är att inte bjuda på för många lägen till omställningar, då är de vassa.

Mer läsning