Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressat Sirius har tappat 31 procent av sin publik

/
  • Jimmy Lindgren spelar inför ett dalande publiksnitt på Studenternas.

Sirius är en av tre klubbar som inte fick sin elitlicens godkänd av ekonominämnden.
Samtidigt har man tappat 31 procent av sin publik på Studenternas så här långt.
– Men vi har budgeterat snålt, det finns nog andra klubbar som har större problem, säger klubbchefen Jimmy Helmersson.

Annons

LÄS MER: Ligachefen: "Publikmålet var inte realistiskt"

Under förra säsongen hamnade Sirius Bandy i djupa ekonomiska problem, men underskottet på två miljoner kronor mitt under säsongen räddades upp av en stor insamling av privatpersoner och företag samt att spelarlönerna drogs in i mars och april.

På årsmötet kunde man i stället redovisa en knapp vinst på 80 000 kronor. Arbetet med att få rätsida på ekonomin går dock vidare, och Sirius var en av tre klubbar som inte fick sin elitlicens direkt av bandyförbundets ekonominämnd och därför är satt under fortsatt granskning. De två övriga är Gripen Trollhättan och Kungälv.

Att publiksnittet i det läget hittills sjunkit på Studenternas från 884 till 607 är inte vad klubben behöver. Under hela säsongen i fjol hade Sirius 1 027, tack vare annandagsderbyt mot Hammarby som lockade 3 500 åskådare.

– Det är klart att det är bekymrande och tråkigt i sig. Vi har väldigt små marginaler, men orsaken är förmodligen sportsliga resultat som uteblir och det dåliga vädret så här långt, säger Jimmy Helmersson.

LÄS MER: Villa och Vänersborg drar – så mycket har övriga lag tappat

Hur hårt slår det mot er ekonomiskt?

– Vi har varit ganska medvetna hela tiden om att det kommer bli tufft och har inte gjort några glädjekalkyler. Vi har medvetet budgeterat snålt och lagt oss på 650 personer. Därför finns det nog andra klubbar som har större problem.

Har bandyn ett publikproblem i dag?

– Det verkar uppenbarligen så. Jag är ny i bandyvärlden sedan maj, men jag ser ju det ni ser med vikande siffror. Rent generellt kan man väl säga att vi konkurrerar om folks fritid, inte bara med andra idrotter, och då måste man ha en produkt som är tillräckligt lockande för publiken. Sen är det knutet till ekonomi också, och där är det tajt hos många i dag.

Sirius har ännu inte vunnit på Studenternas, där det verkliga bottennappet var 365 åskådare i regnet mot Vänersborg.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning