Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prytz får nytt förtroende efter stormatchen mot SAIK – se hans bästa räddningar här

Patrik Aihonen stod i genrepet och elitseriepremiären.
Sedan fick Niklas Prytz chansen mot Sandviken – och storspelade.
I kväll får han nytt förtroende mellan stolparna när Bollnäs ställs mot Sirius.

Annons

TV: Niklas Prytz storspelade mot Sandviken – se räddningarna ovan

Målvaktsduon har alternerat under hela hösten. Kanske har till och med Patrik Aihonen haft ett litet försprång på slutet efter att ha spelat i både genrepet mot Sirius och i elitseriepremiären borta mot Vetlanda.

Men när Niklas Prytz fick chansen i Bollnäs förlustmatch (1–4) mot SAIK i onsdags tog han den ordentligt. Därför får han också fortsatt förtroende i kvällens hemmamatch mot Sirius.

– Men att jag har gjort en bra match är ingenting som ger mig försprång. Jag måste fortsätta jobba stenhårt. Klart man vill spela varje match och försöka vara så bra som möjligt, säger Niklas Prytz.

TV: Se höjdpunkter från Bollnäs–SAIK

Hur ser du på skillnaderna mellan ditt och Aihonens målvaktsspel?

– Aihonen är lite större och jobbar lite mer med ytor, så det är storleken som skiljer först och främst. Jag har försökt bli lite lugnare i målvatsspelet, täcka av lite mer och inte göra så överdrivna rörelser. Jag jobbar med att försöka få bollen på mig mer än att behöva göra en jätteslängning.

Niklas Prytz.

Bollnäs inledning på elitserien har varit tuff med Vetlanda borta och Sandviken hemma.

I kväll väntar ett på förhand mer beskedligt motstånd, även om Sirius spelade oavgjort mot Hammarby i premiären och stretade emot bra borta mot VSK i onsdags.

– Det är jävligt klyschigt, men det är bara tuffa matcher i elitserien i år. Vi är supertaggade för en fredag kväll på Sävstaås. Det behövs ingen extra tändvätska där, säger Niklas Prytz, som imponerats av det på förhand tippade kvallaget.

– Sirius har gjort det väldigt bra. Vi gjorde en dålig match mot SAIK, de har gjort två bra matcher och var bra i genrepet mot oss, så vi har full respekt för Sirius. Men vi kommer kriga för fullt för två poäng i kväll så klart, något annat finns inte.

Mötet mellan Bollnäs och Sirius kan ni följa via Bandypuls liverapportering från klockan 18.50.

Övriga fem matcher i elitserien i kväll är Broberg–Villa, Hammarby–Västerås SK, Sandviken–Gripen, Tillberga–Edsbyn och Vetlanda–Vänersborg.

Mer läsning