Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punkterade lungan mot SAIK – säsongen kan vara körd

/
  • Hammarbys Carl-Johan Rutqvist hjälps av Christoffer Edlund. Men att Hammarbyspelaren kunde ta sig av isen för egen maskin är otroligt. Rutqvist smäll mot sargen resulterade i punkterad lunga och tre brutna revben.

Punkterad lunga och tre brutna revben.
Så illa lyder skadan på Hammarbys libero Carl-Johan Rutqvist.
– Han ligger på SÖS nu, suckar Hammarbys tränare Magnus Brodén efter 6–6-matchen mot Sandviken.

Annons

Det blev en händelserik match mellan giganterna Hammarby och SAIK på Zinken. Redan i matchinledningen brakade Christoffer Edlund ihop med Hammarbys libero Carl-Johan Rutqvist. Hammarbyspelaren föll illa på sargen och blev liggande en lång stund på isen innan han i sakta mak för egen maskin kunde ta sig av isen.

Rutqvist grimaserade rejält och tog sig mot sidan uppåt bröstkorgen till, men att det skulle vara så illa som tränaren Magnus Brodén berättade efter matchen trodde nog ingen.

– Nej, tyvärr så fortsätter skadorna för oss. Calle är borta resten av säsongen. Han ligger på SÖS (Södersjukhuset) nu med punkterad lunga och tre brutna revben.

Hur han på egen hand, endast stödd av Christoffer Edlund, kunde ta sig av isen är en gåta.

– Ja, säg det. Han är från Kalix så han är stenhård, sa Magnus Brodén och pressade fram ett litet leende.

– Men visst är det tungt för oss, vi har ju även Robert Rimgård skadad, men inte minst för Calle själv. Han hade väldigt ont och fick åka ambulans bort till sjukhuset.

Förre SAIK-spelaren Johan Willes (tidigare Östblom) fick kliva ned från mittfältet och ta liberorollen. Och han gjorde det bra. Hammarby ledde med 3–1 i paus och hade även en 4–2-ledning en bit in i andra halvlek.

Då svarade Willes för ett misstag när han klev fram i fel läge och Linus Forslund kunde ta bollen och avancera mot mål. Returen slog Patrik Nilsson in till 4–3 och när samme Nilsson fick chans att peta in 4–4 brast det för tränaren Magnus Brodén som skällde ut sina egna spelare – och blev uppvisad på läktaren.

– Jag fattar inte varför jag inte får skrika på mina egna spelare. Det var inget mot domaren alls. Men fjärdedomaren gjorde huvuddomaren (Mikael Hillerius) uppmärksammad på att jag skrek och då åkte jag upp på läktaren, förklarar Brodén.

Det samt Adam Gilljams dubbla utbrott på domaren, som renderade i två utvisningar för protest, höll på att kosta Hammarby matchen.

Visserligen gjorde Hammarby 5–4 men SAIK kvitterade till 5–5 och tog också ledningen med 6–5. Men på grund av allt palavrer vid Brodéns utvisning lade domaren till över sex minuter och när både Erik Pettersson och Patrik Nilsson åkte ut fick Hammarby spela hela tilläggstiden med två man mer.

Hammarby pumpade på för en kvittering och till slut slog David Pizzoni-Elfving in Bajens fjortonde hörna och kvitterade till 6–6.

– Det visade verkligen att man i dagens bandy inte har råd att dra på sig utvisningar. Det straffar sig väldigt ofta numera, sa Pizzoni-Elfving som trots allt var nöjd med en poäng.

Mer läsning