Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasmus Linder efter smärtsamma skadan: "Jag höll på att svimma för det gjorde så ont"

/

Det var en olycklig situation som slutade på sämsta tänkbara sätt.
Säsongen är över SAIK-talangen Rasmus Linder – som tvingas fokusera på rehab i stället för guldjakt.
– Jag höll på att svimma för det gjorde så jäkla ont, säger 18-åringen om skadan han åkte på i helgens U20-match .

Annons

Det var i söndagens U20-match mellan Sandviken och Edsbyn som olyckan var framme för Rasmus Linder, junioren som den här säsongen har spelat 16 matcher med SAIK:s a-lag.

Linder berättar själv om situationen som förstörde resten av hans säsong.

– Jag ropar efter bollen och får en passning framför mig. Jag åker ikapp bollen men tappar skäret och åker ut i sargen. Då åker första sargbiten bort och den andra får jag med mig i knäet. Sen gör jag en volt med sargen i knäet, säger han.

Hans första tanke var att resa på sig och spela vidare. Men Rasmus Linder märkte snart att det inte var ett alternativ.

– Jag hör att någon skriker att dom ska ringa efter en ambulans. Då skriker jag nej, jag spela vidare, det ska göra lite ont. Men sen... Jag höll på att svimma för att det gjorde så jäkla ont. Det var bara att ge sig och åka med i ambulansen. Det gjorde fruktansvärt ont i alla fall, och jag blödde ganska mycket.

LÄS MER: "Det är mycket olyckligt, både för P19-landslaget och för oss."

Sedan i söndags har Rasmus Linder vårdats på Gävle sjukhus, där han nu har opererats. Till en början trodde man att två senor i låret var av, men efter operationen visade sig de första uppgifterna inte stämma.

– Det var det första jag hörde också, att det var två senor som var av. Men när jag snackade med läkaren som gjorde operationen så visade det sig att det var en stor sårskada och en tio centimeter skada på lårmuskeln, men inga senor som av som vi trodde först. Så det var ju positivt i alla fall.

Vad betyder det, är säsongen ändå över för din del?

– Som dom säger är den fortfarande över, men det kanske inte blir lika lång rehab som jag först hade tänkt mig, säger Rasmus Linder, fast besluten att ta sig tillbaka.

– Det ska gå bra det här, jag ska komma tillbaka starkare än tidigare. Det är bara att titta framåt, ingen idé att gräva ner sig för det här.

LÄS MER. Sjukdomar stör SAIK inför bortamatchen mot Vetlanda

Fram till den olyckliga händelsen i söndagens match kunde Rasmus Linder se tillbaka på en lyckad säsong, där han under sina 16 framträdanden i a-laget svarat för två assists.

I juniorelitserien har han snittat mer än två poäng per match.

– Jag tycker att jag har kommit in väldigt bra i a-laget, och har gjort bättre och bättre ifrån mig för varje match. Så då är det synd att det här ska komma mitt i allt, för jag är väldigt nöjd med min utveckling hittills under säsongen, säger Linder och avslutar med att blicka framåt mot nästa säsong.

– Jag hoppas att jag kan bygga vidare på det nästa säsong, jag ska lägga ner en bra rehabtid, komma i gång och köra styrka och bli starkare än tidigare.

Mer läsning