Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reaktionen på att Kungälv får lämna elitserien: "Sjukt, förjävligt och sorgligt"

Förbundsstyrelsen gick på ekonominämndens linje. IFK Kungälv kastas ut ur bandyns elitserie. – Det enda vi kan säga nu är att det inte räckte. Det är sorgligt och ledsamt, säger klubbens tillförordnade sportchef Karl Fredrik Jonsson till Bandypuls strax efter att han nåtts av beskedet.

Annons

IFK Kungälv spelar i allsvenskan nästa säsong.

Svenska bandyförbundets styrelsemöte drog ut på tiden – men till sist, efter klockan 19 på tisdagen, kommunicerades beslutet ut. IFK Kungälv slängs ut från elitserien.

Tidigare under dagen uttalade sig Kungälvs tillförordnade sportchef om möjligheterna att få igenom klubbens överklagan:

– Indikationerna från de som jobbat med den är att de har gjort ett gediget jobb och känner sig nöjda. Det är bara det jag kan lyssna till.

LÄS MER: "Känns som att hela Kungälv går på nålar"

När Bandypuls når honom igen är han i det närmaste chockad:

– Det är inte bra. Det är sjukt, förjävligt, sorgligt och ledsamt, säger Karl Fredrik Jonsson.

– Det är ett gediget arbete, uppryckningen vi har gjort, planen vi har lagt. Och budgeten är solid. Men det enda vi kan säga nu är ju att det inte räckte.

LÄS MER: IK Tellus mobiliserar för möjligheten till spel i elitserien

I förbundsstyrelsens utlåtande går att läsa: "IFK Kungälv har under några år granskats av ekonominämnden och har haft svårigheter att få elitlicens beviljad. Framför allt är det föreningens svaga ekonomi med ett negativt eget kapital som nu till slut gjorde att elitlicenskriterierna inte ansågs vara uppfyllda. Styrelsen som var enhällig i sitt beslut, har liksom tidigare ekonominämnden funnit att IFK Kungälv i flera avseenden inte fullgjort vad som framgår avgällande reglemente".

Nu får IFK Kungälv börja om i allsvenskan nästa säsong.

– Vi ska tillbaka till elitserien, inget snack om saken. Men vi ska inte riskera något, utan komma i ordning, bygga en organisation och få många saker på plats, säger Karl Fredrik Jonsson, som inte vet vilket lag som klubben kommer ställa på benen säsongen 2016/2017.

– I det ekonomiska är jag inte inblandad i, så det vill jag inte kommentera, säger han.

LÄS MER: Ljusdal tackar nej till eventuell friplats

Karl Fredrik Jonsson var tränare i GAIS när de drog sig ur elitserien våren 2014. Nu får han vara med igen om att lämna landets högsta serie. Och därmed är även Göteborgsfönstret stängt vad gäller elitserien.

– Vi har levt mycket på att vara Kungälvs enda elitlag inom idrotten och fått mycket utrymme i media. Det är tufft nu, säger han.

Mer läsning