Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Red Farmers insamling gav 8 300 kronor – på ett dygn

/

Flyktingkrisen i Europa fick Red Farmers att agera.
På drygt ett dygn samlade Edsbyns supportergrupp in 8 300 kronor till Rädda Barnen.
– Man blir stolt av att vara med och leda en sådan här medlemsskara, säger ordförande Magnus Ståhl.

Annons

Den senaste tidens rapportering om flyktingkrisen i Europa har knappast undgått någon. Bilden på treårige Aylan Kurdi, som drunknade i Medelhavet och hittades vid en strandkant i Turkiet, blev en symbol för de miljontals människor som tvingas fly sina hemländer.

Med anledning av flyktingsituationen valde Red Farmers att agera. Från lördag till söndag startade supportergruppen en insamling och drog in 8 300 kronor till Rädda Barnen.

Ordförande Magnus Ståhl berättar:

– Clas Blom, vår vice ordförande, tyckte att vi skulle vara med och göra en insats. Vi har varit med och bidragit på andra sätt förr och det har varit så väldigt stort på nyheterna över krisen i Europa, så vi ville vara med och bidra även här. Kan man så kan man, säger han.

LÄS MER: Bandyklubbarna uppmanar till flyktinghjälp

Insamlingen genomfördes i samband med Red Farmers medlemsregistrering. Tre kronor per medlem, och 100 kronor per styrelsemedlem, gav 4 100 kronor. 4 200 kronor tillkom sedan av medlemmar som ville skänka mer.

– Det här är vad vi som förening står för. Jag kan inte prata för var och en av nästan 1 000 medlemmar, men jag vill tro att ingen misstycker och det har inte funnits några sådana intentioner, säger Magnus Ståhl.

Hur tänker du själv om det som pågår i Europa?

– Det är så fruktansvärt så man vet inte vilket ben man ska stå på. Här hemma tycker vi att allt är frid och fröjd. Jag har själv barn och har inte haft orken att sätta mig in i detaljer, men tycker självklart att alla länder ska hjälpa till så mycket det bara går.

Är du nöjd med resultatet av er insamling?

– Otroligt nöjd. Jag har sagt det förr: Det spelar ingen roll vad vi hittar på, men när det gäller att samla in pengar till Edsbyn Bandy eller hjälporganisationer så ställer våra medlemmar upp. Man blir stolt av att vara med och leda en sådan supporterskara.

Mer läsning