Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehnvall erbjuds inget nytt kontrakt i Broberg: "Inget roligt beslut"

/

Det är färdigspelat för Henrik Rehnvall i Broberg.
Nytt målvaktspar blir istället Dennis Wasberg och Max Bergström.
– Vi vill alltid ha dörren öppen för återvändare, säger Svenne Olsson.

Annons

Broberg hade ett antal spelare utan kontrakt när säsongen tog slut. Flera har erbjudits en förlängning och i dagsläget sitter klubben på en trupp med 15 utespelare och två målvakter inför nästa säsong. Men till nästa säsong finns det ingen plats för 30-åringen från Kilafors.

– Han hade gärna varit kvar. Det var inget roligt beslut. "Henke" har varit jättebra, uppträtt fantastiskt proffsigt och varit populär i gruppen, säger Svenne Olsson.

Hösten 2014 gjorde Henrik Rehnvall debut i Broberg och har sedan dess delat på målvaktsposten tillsammans med Dennis Wasberg. Den senaste säsongen vaktade Wasberg målet i femton matcher och Rehnvall i elva. Men nu väljer Broberg att satsa på Max Bergström som återvänder efter två säsonger i allsvenska Borlänge.

– Vi har suttit i en förträfflig sits på målvaktsidan. Det är mänga lediga målvakter som hört av sig. Men vi valde att satsa på Dennis och Max som gjort det väldigt bra i Borlänge. Vi vill alltid ha dörren öppen för återvändare och han ville verkligen tillbaka, säger Olsson.

– Vår ambition är att Max ska fortsätta utvecklas och verkligen hota Dennis inom ett eller två år.

Det är även klart att den inte blir någon fortsättning för Eetu Pehukuri i Broberg. Inte heller den finske landslagsmannan erbjuds någon nytt kontrakt.

– VI kommer att lyfta upp en eller två egna juniorer och hålla den 16:e platsen i truppen öppen så länge.

Vad händer i tränarfrågan?

– Vi siktar att ha lösning klar under april månad i alla fall.

Mer läsning