Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehnvall förlänger med Broberg

/
  • Henrik Rehnvall trivs med livspusslet, vilket gjorde att han aldrig funderade på något annat än att förlänga med Broberg.

Det tog några veckor innan Henrik Rehnvall skrev på för ytterligare ett år med Broberg. Men det berodde inte på att han övervägde andra alternativ – tvärtom.
– Vi har inte haft någon brådska eftersom jag inte funderat på något annat, säger Brobergsmålvakten.

Annons

Henrik Rehnvall har förlängt sitt kontrakt med Broberg ytterligare en säsong.

Medan en rad spelare förlängde med tvåårskontrakt väntade Rehnvall, just för att han var helt säker på vad han ville.

– Det fanns inga andra alternativ och jag trivs jättebra, så vi har vetat var vi har varandra hela tiden, säger den 29-årige målvakten som inför säsongen hämtades in från allsvenska Rättvik.

Och den plats i Brobergsmålet som under flera säsonger varit vikt för Dennis Wasberg blev i och med Rehnvalls ankomst en ren konkurrenssituation. Målvaktsduon har under vintern ömsom turats om att vakta buren.

– Konkurrensen har bara varit positiv. Det har krävts hårt arbete för att få vara nummer ett och det tror jag har sporrat både mig och Dennis, säger Rehnvall som inför säsongen ändå spände bågen hårt när det gällde ambitionen i sin nya klubb:

– Jag hade målet att få stå så mycket som möjligt. Man är ju tävlingsmänniska och vill helst stå varje match, men jag är nöjd med den speltid jag har fått.

Tycker du att du blivit en bättre bandymålvakt under året?

– Jag har utvecklats under de senaste säsongerna egentligen, även i år. Men jag känner också att jag har fler steg att ta.

Var det en stor skillnad att komma tillbaka från en säsong i Allsvenskan?

– Nej, det var faktiskt inte det. Jag tror det är mycket större skillnad för en utespelare. För en målvakt blir situationerna ganska lika, förutom att det går lite fortare.

För en bandyspelare i Elitserien krävs ett större pussel att lägga än i många andra sporter, där spelarna är heltidsproffs. Henrik Rehnvall bor i Kilafors, arbetar i dag i Bollnäs, har två små grabbar hemma och en fru som får dra ett extralass under vinterhalvåret.

– Det är klart att det är så, men så länge det funkar för min fru Martina och familjen i övrigt så fortsätter jag gärna så länge det är okej. Jag trivs med min situation som den är nu och därför funderade jag heller aldrig på något annat än att förlänga, säger Henrik Rehnvall.

Mer läsning