Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordfå såg SAIK i arenan: "Det är inte roligt att spela"

/

8–2 mot Kalix, inför 882 personer på läktarna. Aldrig förut har så få sett en elitseriematch i Göransson Arena.
Och SAIK-mittfältaren Daniel Mossberg är bekymrad.
– Det är skit helt enkelt. Det är inget roligt att spela och jag förstår inte varför det inte kommer fler, säger han.

Annons

Göransson Arena togs i bruk hösten 2009, och med viss reservation för att vi möjligtvis kan ha missat någon publiksiffra så har det aldrig ens varit under tusentalet åskådare på läktarplats sen dess när SAIK spelat.

I februari 2014 kom bara 520 personer för att se SAIK möta Gais. Men det var ute på Jernvallen, i snålblåst och regn.

Och låga publiksiffror är givetvis ett problem, inte minst ekonomiskt. Men att det skulle vara just Kalix som skrämmer iväg folk kan vi nog avfärda. Seriefinalen mot Villa Lidköping, en fredagkväll, lockade till exempel inte fler än 1 476.

– Det var egentligen ännu värre, och det ser inte bra ut. Som nu, det är ju inte speciellt roligt när vi kommer ut och svänger ut i mittcirkeln och så är det nästan tomt på båda sidorna. Det är tur att det är så roligt med bandy ändå, och att man inte bara spelar för publiken, säger Daniel Mossberg.

Han har ingen patentlösning på publikkrisen, men tycker att man i alla fall borde testa att sänka biljettpriserna.

– Nu får jag väl skäll av de som sitter i styrelsen, men det kan jag ta. Jag har sagt det förr, och jag tror att de tycker att det är för dyrt. Ta en hundring, rakt av, så kommer det mer folk och det tror jag gynnar oss i längden.

I dag kostar det 140 kronor, oavsett om man är vuxen, ungdom eller pensionär, förutsatt att man köpt biljetten i förväg.

Finns det ett större publikproblem i hela elitserien?

– Det vet jag inte, jag är mest orolig för SAIK:s del. Kollar man VIlla är det nästan fullt hus jämt, och så stor skillnad på lag är det ju inte. De måste göra nåt extremt bra för att locka så mycket folk.

Om Kalix inte lockade några större massor, lär det åtminstone komma fler nästa tisdag när SAIK tar sig an antagonisten Västerås.

– Jo, men en sån match ska det ju vara 3 000, men det blir det ju inte. Jag är glad om det kommer 2 000, säger Daniel Mossberg.

Med sina tre assists mot Kalix kliver han upp som ensam ledare av passningsligan i elitserien, med 13 målgivande passningar.

Det är inte en Daniel Mossberg som avslutar själv speciellt ofta längre. Mer av en lagspelare, eller?

– Ja, jo så är det kanske. Jag har väl alltid varit en lagspelare, men min uppgift är ju att se till att se till att de där framme får bra lägen och det har ju funkat bra hittills.

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning