Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rexin går rakt in i hetluften

Det har gått väldigt snabbt för Fredrik Rexin.
I Broberg blir han elitseriens yngsta huvudtränare.
– Det är en väldigt ambitiös kille som vi gärna hade behållit, säger Tellus sportchef Patrik Järmens.

Annons

Svenne Olsson har hittat sin ersättare. En som har bra koll på vem som kommer att basa över Broberg den kommande säsongen är Bollnäsbördige Patrik Järmens.

– Det stämmer bra det. Är han klar för Broberg nu, frågar Tellus sportchef i telefon till Bandypuls och fortsätter sedan:

– När vi skrev kontrakt med Rexin i fjol var han bara 26 år. Han är ung. Men han har utbildat sig under två år på bandyförbundets tränarutbildning. Det är en väldigt ambitiös kille som vi gärna hade behållit.

Fredrik Rexin är 27 år (fyller 28 i juli) och är nästan helt oprövad i stora sammanhang. Hans första uppdrag som seniortränare var med Tellus i norra allsvenskan under den förra säsongen.

– Han blev direkt väl mottagen av spelarna i laget och det är många Stockholmsklubbar som har ryckt i honom, säger Järmens.

Är han redo för att träna ett elitserielag?

– Han är väldigt påläst, kunnig och jobbar även med ledarskap i det civila. Jag har bara bra erfarenheter av honom. Men det klart att Broberg har varit ett slutspelslag i många år. Det är tufft. Det är också skillnad mellan allsvenskan och elitserien. Det är viktigt att han får en bra uppbackning.

Mer läsning