Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rexin hyllar truppen inför debuten

/

En oprövad 28-åring ska ersätta populäre Svenne Olsson.
På söndag debuterar Fredrik Rexin som elittränare för en spelartrupp han redan stortrivs med.
– Det finns en uppbyggd kultur i gruppen som är väldigt bra, säger han.

Annons

Här kan du följa Bollnäs–Broberg på Bandypuls.

Från allsvenska Tellus till Broberg och hettan i elitserien. På söndag gör Fredrik Rexin, som blev klar för Broberg i början av juni, debut som elittränare i försäsongspremiären mot Bollnäs.

Men hur gör man som oprövad 28-åring för att komma in som tränare i ett lag som spelat slutspel tio år i rad? Där flera av spelarna är lika gamla eller till och med äldre än en själv – och som ersättare för den omåttligt populäre Svenne Olsson?

Fredrik Rexins taktik har varit en distinkt tydlighet.

– Det är inte som att komma in som spelare, utan här får man hålla lite mer distans och inte bli alltför personlig och vänskaplig. Men det har varit jäkligt enkelt att komma in i det. Många spelare har varit i klubben länge, det finns en uppbyggd kultur i gruppen som är väldigt bra, säger han.

Han erkänner att tränarrollen i Tellus var annorlunda. Där var han bekant med flera spelare sedan tidigare. I Broberg har Fredrik Rexin kommit till ett lag där spelarna är just spelare, inte kompisar.

– Här har jag inga polare från tidigare och då är det så mycket enklare. I Tellus var det svårt att göra skillnad på polare och spelare. Samtidigt vill man bli lite personlig så att spelarna känner att man är nära och bryr sig. Det har funkat bra, säger Fredrik Rexin.

Sedan ett par veckor tillbaka har laget tränat på rink. Klockan 09 på lördagsförmiddagen gjorde Broberg sitt första träningspass på stor is. Fokus låg bland annat på lyftspel och längre passningar, men mest handlade passet om att "känna på ytorna". Inför söndagens säsongspremiär mot Bollnäs har Fredrik Rexin känt av en ökad intensitet på isen.

– Det har börjat hetta till på träningarna. Det har blivit lite grinigare, tuffare, mer fysiskt spel och hetare diskussioner.

Till och med så att det blivit lite gruffigt?

– Absolut, det har det blivit. Det har vi fått in nu på slutet. Spelarna vill vinna.

Söndagens match spelas exakt på datumet ett år efter fjolårets säsongspremiär mellan Broberg och Bollnäs. Då vann Broberg med 4–1. På försäsongen ligger största fokus ofta på prestation och inte resultat, men Fredrik Rexin har gjort klart för spelarna att det är segrar som gäller.

– Även om det är träningsmatcher är det alltid viktigt att vinna, även om det inte är det viktigaste. Vi ska få in "vilja vinna-känslan" redan nu, säger han.

– Bollnäs är på år två av deras nya epok, har fått in något nyförvärv och bygger vidare på förra året. Jag vill bara se att vi gör det vi snackat om – vissa försvars- och anfallsdetaljer som jag inte vill gå in på i tidningen. Det är viktigt att vi hittar något att utvärdera, säger Fredrik Rexin.

Matchen liverapporteras på Bandypuls.se.

LÄS MER

Hellmyrs imponeras av Bollnäs nyförvärv

Mer läsning