Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rexin inför Brobergs hemmapremiär: "Klart att det påverkar oss"

/

Broberg har inte spelat match på över tio dagar.
Och tvingades på måndagskvällen att träna på rink.
Samtidigt är motståndet i hemmapremiären bland tuffast möjliga.
– Det är verkligen inte optimalt, säger tränaren Fredrik Rexin inför matchen mot Villa.

Annons

Måndag eftermiddag i Söderhamn. Hade man inte vetat bättre skulle man kunna tro att våren står för dörren.

Men nu är det november och dags för hemmapremiär på Hällåsen. Broberg tar emot Villa Lidköping i vad Söderhamnslagets nya tränare Fredrik Rexin hoppas ska bli en riktig premiärfest.

Läs även: Ekonomiskt trendbrott för Broberg

Men förberedelserna har varit långt ifrån optimala. Då bortamatchen mot Hammarby ställdes in är det över tio dagar sedan som Broberg senast spelade match. Och vad än värre är – efter ishaveriet på Hällåsen tvingas Broberg fortfarande att träna på rink.

På måndagen rådde förbud att beträda isen på bandyplanen. Men hemmapremiären kommer att kunna spelas, meddelade Broberg på tisdagseftermiddagen.

– Det är klart att allt det här påverkar oss, det är inget att sticka under stol med. Men hur mycket är jättesvårt att säga, att ha ett så här långt uppehåll är nytt för mig också. Men det har varit väldigt hackigt fram och tillbaka, säger Brobergs tränare Fredrik Rexin.

Vad kan ni träna på när det är rink som gäller?

– Det blir svårt att göra övningar, så det blir mycket spel med närkamper och att fatta snabba beslut i huvudet i trängda lägen. Det går inte att träna på lyft eller spelstarter. Det blir basic-grejer.

Läs även: Fredrik Mix krönika om uppskjutna matcher

Topptippade Villa Lidköping gästar Hällåsen på onsdag och hur Villa agerade i lagets förra match har inte undgått någon bandyintresserad.

Laget fullkomligen körde över guldfavoriten Västerås med 9–3, efter sju mål av David Karlsson. Fredrik Rexin såg matchen och vet vilken utmaning som väntar för Broberg.

– Dom kommer stärkta med självförtroende och det är en motståndare av klass. Men vi har självförtroendet på hemmaplan, det hade inte spelat någon större roll vilka vi möter, säger Rexin som även noterade vissa inslag i Villas spel.

– Det man kan säga är att Villa spelar med mer lyft nu än tidigare under försäsongen, man har gått tillbaka mer till hur det såg ut förra säsongen. Under försäsongen har nästan allt spel gått längs isen.

Hur mycket vikt lägger du som tränare vid deras stjärnspelare, som Johan Esplund och David Karlsson?

– Självklart förbereder man lite, som jag kommer att dra på träningen inför matchen. Men inte jättemycket kraft, Anderssons sväng från kanten är välkänd om man säger så.

En sak, av mer positiv natur för Broberg, som det långa speluppehållet ser ut att leda till är att skadade Robert Dammbro ser ut att kunna vara tillbaka i spel till hemmapremiären.

Däremot är det inte aktuellt med spel för Stefan Larsson, som tvingas till vila ytterligare någon vecka.

Mer läsning