Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimgård: "En sjuk smärta som jag inte känt förut"

/

Första tävlingsmatchen som Hammarbys nya lagkapten.
Då ådrog sig Robert Rimgård en befarat allvarlig skada.
Men beskedet från röntgen var positivt.
– Det är inga frakturer runt fot eller ben, säger försvararen.

Annons

LÄS MER: Han är ny lagkapten i Hammarby

Drygt 20 minuter in i Hammarbys premiärmatch mot Sandviken i Svenska cupen kolliderade Hammarbys nyblivne lagkapten Robert Rimgård med en SAIK-anfallare. Tv-bilderna från StayLive visade en otäck vridning på fot och knä och försvararen tvingades lämna planen på bår.

Under fredagseftermiddagen röntgades han på Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Röntgenbilderna visade att Robert Rimgård klarat sig från frakturer.

– Det känns jäkligt skönt. Men jag har svårt att stödja på foten och röra den upp och ner, så risken är att det är något med ett ledband, säger 26-åringen och beskriver situationen som föranledde skadan.

– Jag går på ett flipp från en SAIK-spelare. Jag hoppar för att nå bollen, då touchar Erik (Pettersson) mig på sidan, jag får lite rotation, sätter ner skridskon i isen och får all vikt på fot och knä.

Hur kände du när det hände?

– En sjuk smärta som jag inte känt förut, från fotleden och upp i knät. Jag funderade på om det var brutet först, men jag kände att benet inte hängde och att jag kunde röra det, säger Robert Rimgård.

– Jag hade så jäkla ont i fotled och knä, så jag trodde att det kunde vara korsband och sådär. Men knät känns bra nu, tack och lov. Jag hoppas bara att det är något ledband i foten som är uttänjt.

LÄS MER: Hammarby fostrar minst egna spelare i elitserien

Nästa vecka hoppas Robert Rimgård få en tid till magnetröntgen. Hur lång konvalescens det blir har han ingen aning om, men trots skadan är han optimistisk inför fortsättningen. Liberon anser dock att Hammarby borde ha fyllt skadekvoten vid det här laget – efter förra säsongens svåra skador på David Pizzoni Elfving och Carl-Johan Rutqvist .

– Det känns som att vi i Hammarby har lite otur med skador just nu. Det känns tråkigt och segt, men det går inte att göra så mycket mer än att se vad det är och komma tillbaka, säger han och fortsätter:

– Tycker redan nu att det känns mycket bättre i foten. Jag haltade ut från arenan innan jag fick kryckor, så jag tänker inget annat än positivt.

LÄS MER: Erixon om lagkaptensrollen: "Ett förtroendeuppdrag"

För att prata om något roligare – hur känner du inför att vara ny kapten i Hammarby efter Stefan Erixon?

– Det känns bra och kul. Magnus (Brodén, tränaren) frågade och det är en ganska stor och häftig uppgift att leda ett lag i elitserien. Särskilt Hammarby som har så mycket supportrar och som alltid har ambitionen att gå långt i serie och slutspel.

SAIK besegrade Hammarby med 5–4 efter straffläggning i lagens premiärmatch i Svenska cupen.

Mer läsning