Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimgård hjälte från 70 meter – två gånger om: "Tio år sedan jag gjorde tre mål i en match"

Två mål från 70 meter – ett på hörna.
Robert Rimgård hade en lysande kväll när Hammarby fick med sig ett kryss från Sävstaås.
– Det är kul att göra mål, men jag är lite besviken att jag inte blev matchens lirare nu när jag gjorde tre mål...

Annons

Hammarby har varit aningen kritiserat inför den här säsongen i elitserien. Men den stämpeln är på väg att försvinna nu efter segern mot Västerås i förra omgången och nu ett starkt kryss borta mot Bollnäs.

HÖJDPUNKTER: Se målen när Hammarby tog första segern

För det såg riktigt illa ut ett tag när Patrik Nilsson satte 3–1 på straff tidigt i andra halvlek – samtidigt som det började snöa rätt rejält.

Men Hammarby kom tillbaka i slutminuterna. Två gånger om. Först 3–3 i 85:e minuten när Robert Rimgård slog en boll mot Bollnäs straffområde från 70 meter.

– Första bollen såg jag hela vägen, jag försöker ju skjuta dem hårt med lite skruv mot Elving, inga ballonger. Den andra (i minut 90) ser jag inte mer än att den dimper ner, sen ser jag att de jublar, säger Robert Rimgård, om målen som fixade kryss för Hammarby.

Dessförinnan hade han gett Hammarby ledningen på hörna tidigt i första halvlek.

– Jag gjorde tre hörnmål min första säsong, men det var hörnor. Det var fasen tio år sedan. De där i kväll får man kalla enkla mål, och de är ju alltid roliga at få, vi skapade inte mer i slutet så vi har marginalerna med oss, säger Hammarbyförsvararen.

Robert RImgård redo för hörnan som han gjorde 1–0 på efter 21 minuter.

Vad säger du om erat spel i stort?

– Vi har svårt att få till hundraprocentiga prestationer i hela matcher eller hela halvlekar, det dippar lite ibland. Men vi börjar att tuffa igång med små steg.

LÄS ÄVEN: Spelarnas uppmaning till supportrarna

Hammarby hade inte heller optimala förberedelser inför matchen, på grund av snökaoset i Stockholm tog resan upp till Hälsingland drygt fem timmar – och matchen fick skjutas upp en halvtimme.

– Det tog 1,45 från Stockholm till Arlanda, jag vet inte hur många bilar och lastbilar vi åkte förbi som stod stilla. Så det var tur att vi hade mat med oss. Men det är bara att köpa läget. Det är många lag som ska resa idag, så det är lika för fler än oss, säger Robert Rimgård.

Gladast på Sävstaås – om det inte vore för att målvakten Patrik Hedberg fick priset som matchens lirare...

LÄS ÄVEN: Hammarbys svaga seriestart

Matchfakta

Bollnäs–Hammarby 4–4 (2–1)

Målen: Mål: 0–1 (21) Robert Rimgård, hörna, 1–1 (37) Christian Mickelsson, 2–1 (42) Daniel Berlin, 3–1 (51) Patrik Nilsson, straff, 3–2 (67) Joakim Johansson, frislag, 3–3 (85) Robert Rimgård, frislag, 4–3 (88) Christian Mickelsson, 4–4 (90) Robert RImgård, frislag.

Utvisningar: Bollnäs 1x10, 1x5. Hammarby: 3x10.

Hörnor: 10–9.

Domare: Andreas Broberg.

Publik: 1 128.

Mer läsning