Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röing kritisk efter SAIK-straff: "Domarna måste ha is i magen"

/

Vänersborg hade vittring och vädrade en kvittering i premiären mot SAIK.
Då blåstes för straffen som ändrade allt.
– Jag fattar inte varför de ska ta beslutet på en sekund och inte kan avvakta, säger Vänersborgs lagkapten Martin Röing kritiskt.

Annons

SAIK hade en 3–2-ledning, men Vänersborg var på gång och de dryga 2000 i publiken anade att en hemmakvittering låg på lut i den andra halvleken.

Men först blev Felix Persson avblåst för offside, och i situationen efter det fick SAIK:s Erik Pettersson straff i duell med Martin Röing.

Som blev vansinnig just där och då, och fortfarande var upprörd en stund efter slutsignalen, på ett mer subtilt sätt.

Men det var inte domslutet i sig han reagerade kraftigast emot, även om han ansåg att han nådde bollen i första hand och Erik Petterssons klubba i andra hand.

– Jag tycker ju att jag är först, det gör jag. Men domarna måste kunna ha is i magen, det är regel nummer ett. Jag fattar inte varför de ska ta beslutet på en sekund. Assisterande som står bättre till visar hörna, men huvuddomaren (Daniel Labe), som har spelare i vägen, blåser direkt.

Du menar att de skulle konferera?

– Absolut, de har utrymme att göra det. Och varför ska de inte göra det? I stället för att ta ett förhastat beslut som får väldigt stor betydelse för matchens utgång. Vi spelare gillar när domarna avvaktar, men nej, det ska blåsas med en gång.

Defensivt gjorde Vänersborg en stark insats, precis som SAIK. Det relativt nykomponerade försvaret, med Röing som libero bakom Ilari Moisala och Richard Kamperin-Wallin, höll SAIK:s supertrio stången. Och bakom dem gjorde David Borvall flera fina räddningar, framför allt i första halvlek när SAIK rann igenom några gånger.

Moisala värvades som libero från Broberg, men under World cup tänkte man om, och resultatet är såpass bra att man knappast lär ändra tillbaka igen.

SAIK gjorde inte ett enda spelmål, utan i stället två hörnmål (Daniel Mossberg) och två straffmål (Erik Pettersson). Ett gott betyg åt Vänersborgsförsvaret.

Men Martin Röing kunde ändå bara känna besvikelse efteråt.

– Vi gör mycket bra saker, men det är små detaljer som gör att vi förlorar. 4–2, då blir det brant uppförsbacke. Vi hade behövt 3–3 för att det skulle ha blivit nerv, och det svider.

Mer läsning