Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röing om situationen som tände matchen: "Det var inga hårda ord"

/

Det var en ganska slö, händelselös och tempofattig första halvlek.
Men i början på andra tände det till rejält mellan Vänersborg och Bollnäs efter en av säsongens allra märkligaste situationer.
– Bollen tar på en vit (Bollnäs) spelare och sedan fram. Att det är offside då spelar ju ingen roll, säger Vänersborgs lagkapten Martin Röing, som reagerade starkast av alla på det bortdömda målet.

Annons

Daniel Berlin gav Bollnäs ledningen på en hörna. Men efter en kanon i krysset från Joakim Hedqvist och en fin prestation i sista minuten av Felix Pherson (på fin pass av Emil Viklund) gick Vänersborg till paus i ledning hemma mot Bollnäs.

LÄS MER: Derbykuppen mot Vänersborg Arena

Det var i stora drag vad som hände av värde i den första halvleken. För det var en ganska seg, snäll och tempofattig bandymatch.

– Vi räknade lite med att det skulle se ut så, för Bollnäs är starka framför allt defensivt och det är svårt att skapa något på dem. Vi fick nöta på rätt länge, säger Vänersborgs libero och lagkapten Martin Röing.

Allt som den första halvleken saknade i dramatik och känslor kom i början av den andra halvleken. Vänersborg gjorde ett av säsongens märkligaste mål – knappt någon hann väl med att se hur Alexander Zitouni plötsligt slog in sin egen retur nära målet. Domarna blåste först för mål, men efter en längre konferens ändrade de sig – till Vänersborgs stora förtret.

– Du ska väl prata med de som ska skipa rättvisa egentligen, säger Martin Röing, som var den som reagerade starkast av alla på det bortdömda målet.

– Bollen tar på en vit spelare (Bollnäs för dagen i vita matchtröjor) och sedan fram. Att han (Zitouni) är offside då spelar ju ingen roll, säger Martin Röing, som tog snacket med domarna och efter detta fick lugna ner sig på utvisningsbänken.

– Jag frågar väl typ om han (domaren) gör det bra, det är inga hårda ord så. Jag har pratat med dem i efterhand, och det jag blir utvisad för är att jag inte visar respekt...

Med Felix Persson bredvid sig på botbänken fick Martin Röing också se Oskar Olsson kvittera för Bollnäs på en hörnretur. Men han fick snabbt därefter se domaren blåsa straff för Vänersborg, efter Per Hellmyrs slag på Christoffer Fagerströms klubba.

– Det slaget går inte att diskutera, säger Martin Röing – och Joakim Hedqvist sköt straffen otagbart för Niklas Prytz i Bollnäsmålet.

LÄS MER: Profilen om tvåstadsderbyt

Bollnäs hittade tillbaka och kvitterade på ett frislag, men så tog Vänersborg straffvägen till segern. Ville Aaltonen gled omkull Emil Viklund, ny straff och Joakim Hedqvists tredje mål för kvällen.

För att vara på den säkrade sidan pillade Christoffer Fagerström även in 5–3 ur till synes död vinkel på tilläggstid.

– Bollnäs har en bra period när de gör 2–2 och jag sitter utvisad. Vi blir lite nedtryckta när vi inte är lika många på planen. Men sedan får vi bättre tryck i vårt spel, och våra fartspelare gör det riktigt bra, det är viktigt för oss att få lite anfall när Viklund (Emil), "Fager" (Christoffer Fagerström), Koch (Johan) och Felix (Pherson) orkar fortsätta.

I och med segern befäster Vänersborg sin slutspelsplats i tabellen. Laget är nu sexa i elitserien på 13 poäng.

Mer läsning