Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Larsson gör comeback

/

Han har sedan december 2013 tackat nej till spel i det finska landslaget. Men nu gör Brobergs Rolf Larsson comeback för lejonen i VM.
– Jag är sugen på att spela VM om jag kommer med i sluttruppen, säger han.

Annons

I VM i Vänersborg råkade han ut för en otäck ansiktsskada, när han fick en skridsko i ansiktet och fick sy åtskilliga stygn. I december samma år råkade han ut för en knäskada som spolierade stora delar av förra säsongen i Broberg.

Efter det har Rolf Larsson avstått spel i landslaget, och han fanns inte med i någon av de tre landskamperna mot Kazakstan i januari.

När den finska bruttotruppen till VM togs ut av förbundskaptenen Antti Parviainen fanns däremot Rolf Larsson med. 25-mannatruppen ska tio dagar innan VM bantas till 17. Där hoppas Brobergsmittfältaren vara med.

– Om tränaren vill ha mig med då kör jag, säger han och fortsätter:

– Det är fina förhållanden och stort intresse i Chabarovsk så det är såklart lockande.

Trots allt skadeelände i landslaget så har det inte avskräckt honom från en comeback i blåvitt.

– Nej, det är ingen idé att tänka så. Man kan ju bli skadad när som helst.

Precis som lagkamraten i Broberg, Ilari Moisala, gäller det nu att hålla i gång kroppen fram till VM i slutet av nästa månad. Det gör han hemma i Helsingfors, bland annat med sin gamla klubb som i helgen gick vidare till semifinal i de finska mästerskapen.

– Ja, jag kommer träna på egen hand och köra några veckor med Helsingfors IFK. Det var tråkigt att åka ut i SM-kvartsfinal igen. Vi hade väl hoppats på mer, så jag förlänger gärna säsongen med ett VM, säger Larsson som ännu inte har något besked att ge gällande en eventuell fortsättning i Broberg.

– Nej, säsongen slutade i torsdags, så det har jag inte funderat på. Just nu så är det skönt att få vara hemma och hämta sig litegrann, säger Rolf Larsson från Helsingfors.

Mer läsning