Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligare försäsong för Bollnäs – och fystränaren hyllar Helavuori

Bollnäs Bandy befinner sig mitt i sin försäsongsträning. Och efter alla tester som gjorts de senaste åren har lagets fystränare Magnus Keller stenkoll på vad som ska vässas till nästa säsong.

Annons

– På sätt och vis är det ju bra att ha varit med länge och lärt sig spelarna, men å andra sidan så har vi testat våra spelare så mycket de senaste åren så vi vet ju vad de ska träna på och bli bättre på. Så vem som helst skulle kunna hålla i barmarken... Nej, nu säljer jag ju ut mig själv, säger han och skrattar.

Upplägget för Bollnäs är tre gemensamma träningar – med högintensiv konditionsträning och tunga benböj och styrka på måndagar, innebandy och cirkelträning på onsdagar samt judoträning på torsdagar.

Därtill kommer fyra individuella pass utifrån de saker som spelarna behöver förbättra.

– Det är stor skillnad på hur de äldre tränar jämfört med de yngre. De äldre tränar mest för att bibehålla sin status och hålla sig skadefria. De jobbar lite annorlunda i sin träning. Framförallt så behöver de en bra vila, det kan vara bra att vara helt ledig några veckor för dem. För de yngre har vi fler träningar med klassiska pass, säger Magnus Keller.

Tobias Björklund och Nicklas Prytz kämpade hårt på torsdagens judoträning.

Vem har konstigaste upplägget i sin individuella träning?

– Det har väl Patrik Nilsson, jag vet faktiskt inte riktigt hur han ska träna, han springer ju inte så mycket. Vi ska till Falun och testa honom nu snart, men han är väldigt seriös, det är inte ofta man träffar så seriösa killar. Vi har en bra dialog.

Vem har mest talang för att träna mot sin målbild?

– I dagsläget så är det Samuli (Helavuori) som utvecklas mest, jag kan tippa att han har elitseriens bästa fysiska förustättningar. Han är ett praktexemplar utifrån den position han har som halv.

Mer läsning