Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryggproblem hämmar Vänersborgs jättelöfte: "Det är inte roligt"

Robin Öhrlund har redan gjort avtryck i nya klubben IFK Vänersborg.
Men starten har ändå inte varit enkel för supertalangen som brottas med ryggproblem.
– När man trycker ifrån gör det jävligt ont, säger han.

Annons

Robin Öhrlund, med tröja nummer 79, dras med ryggproblem.

LÄS ÄVEN: Öhrlund om sin roll i nya klubben

När Vänersborg slog Kungälv med 13–5 på måndagskvällen tvingades Robin Öhrlund, nyförvärvet från Örebro, bryta matchen på grund av skadekänning.

Enligt den 19-årige mittfältaren var det bara en säkerhetsåtgärd. Men problemen, som ger känningar på höftböjare och ljumske, är återkommande och har varit så under ett antal år.

– Jag brukar alltid ha det inför varje säsong, men det här året har jag haft större problem. Jag är van vid att gå på rink och få en mjukare start. Nu blev det full plan direkt och det har slitit ganska hårt på ryggen, säger Robin Öhrlund.

För även om problemen känns i höftböjare och ljumske så är det ryggen som är roten till det onda.

– Det är den som hoppar snett. Sedan drar man tillbaka och rätar till den, men så kan man åka på en smäll... Grunden till allt är i ryggen kan man säga samt att jag är stel i sätesdelen. Jag är lite orörlig, men det har blivit bättre.

Hur påverkas du av det här?

– Det är inte roligt. Det har varit lite jobbigt nu att inte vara med och köra hela tiden, men jag har fått bra hjälp av IFK – träningsprogram, massörer, jag får all hjälp jag behöver. Så det kommer inte vara någon fara.

Hur känner du av problemen på isen?

– Det börjar göra ont och det känns att det sliter i muskler och fästen där i ljumsktrakten. Man känner direkt att det inte funkar när man trycker ifrån, då gör det jävligt ont, säger Robin Öhrlund, som därför bröt matchen mot Kungälv.

– Då är det bättre att gå av när det är träningsmatch. Det var mer en säkerhetsgrej så att det inte blev allvarligare och att jag skulle missa World cup.

Vänersborgs ytterhalv Petter Andersson tvingades sluta med bandyn på grund av höftproblem. Men Robin Öhrlund drar inga paralleller mellan det fallet och hans eget.

– Absolut inte, det är inget fel så. Jag har haft ljumskproblem tidigare men alltid blivit bra.

Tisdag innebär att Vänersborg har sin "proffsdag" . Robin Öhrlund, som var en av Vänersborg mer framträdande spelare i Svenska cupen, har varit med i träning och siktar på spel i World cup.

– Absolut. Jag har tränat i dag och ska träna i morgon, sedan spela World cup. Det är inga problem.

Mer läsning