Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysk mittfältare nära Tillberga

Rinat Shamsutov värvades tidigare i våras.
Nu kan Bandypuls avslöja att Tillberga är nära att göra klart med Dynamo Kazan-mittfältaren Ivan Lebedev.
– Han var i klass med Lomanov och Svechnikov i assistligan i fjol, säger klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Rinat Shamsutov från Dynamo Moskva till Tillberga är en av årets mest spännande värvningar i svensk bandy.

Nu är Västeråsklubben bara detaljer från att göra klart med 29-årige Dynamo Kazan-mittfältaren Ivan Lebedev som gjorde åtta mål och 21 assist i ryska ligan förra säsongen – siffror som gav honom en sjundeplats i assistligan och 20:e plats i poängligan.

– Det är inte klart, men det är väldigt nära. Vi har löst jobb och boende, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Hur har ni kommit i kontakt med Ivan Lebedev från början?

– Initialt genom Robin Sundin i Hammarby som tipsade om att han ville till Sverige och oss för att vi spelar en konstruktiv bandy, har hall och verkar i en stor stad. Vi har bra förutsättningar, helt enkelt. Sedan har vi ett rätt intressant lag på gång också.

Tobias Johnsson beskriver Ivan Lebedev, som är svensktalande efter att tidigare i karriären ha spelat med Tranås, som en "lojal fartspelare".

– Som är bra på att sätta andra i lägen. Han var i klass med Lomanov (Sergej) och Svechnikov (Micha) i assistligan i fjol, säger han.

– Med Rinat och de andra killarna i laget har vi bra fartspelare. Kommer även Ivan in, då är det klart att vi har förutsättningar för att spela en snabb och positiv bandy. Det kan bli åka av, fortsätter Tobias Johnsson.

Först Rinat Shamsutov och nu Ivan Lebedev. Hur påverkar en sådan här värvning er målsättning?

– Vi från föreningen har inga krav på det sättet, det får tränarna och gruppen sätta tillsammans. Mitt jobb är att ge tränarna så bra förutsättningar som möjligt.

Hur löser ni ytterligare en rysk spelare rent ekonomiskt?

– I det här fallet vill Ivan och hans familj till Sverige. Det viktiga har varit de sociala bitarna med arbete, boende, dagisplats och sådana saker. Det är vår prio, inte ersättningen. Vi har gjort en bra helhetslösning.

Mer läsning