Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så har SAIK rest sig i slutspelet: "Vi släpper inte in de enkla målen längre"

/

Det har varit ett sökande hela säsongen – men i slutspelet har SAIK hittat rätt igen.
Nyckeln till det?
– Vi släpper inte in de enkla målen längre, säger tränaren Anders Jakobsson.

Annons

STISSE ÅBERG: "Så här bra har jag inte sett SAIK på hela säsongen – vilken totalbandy"

SAIK inledde elitserien starkt, men ganska snart stod det klart att det var något som inte stämde. Enkla misstag, och slarviga passningar på egen planhalva ledde till överraskande poängtapp till höger och vänster. SAIK har helt enkelt inte stått att känna igen.

Men efter VM-uppehållet har något gradvis hänt, och i den andra kvartsfinalen mot Hammarby var koncentrationen på topp. SAIK hade knappt ett enda bolltapp på egen planhalva under hela matchen.

– Det stämmer, vi släpper inte in de enkla målen längre. Vi har ändrat på lite smågrejer, men det blir ju viktigare och viktigare och det finns spelare här inne som spelat SM-final vartenda år i stort sett. När det inte går lika bra är det klart att de undrar vad som händer.

MISSA INTE: Höjdpunkter: Målen från kvartsfinal 2 mellan Hammarby och Sandviken

– Och moralen i laget blir inte bra när vi släpper in det ena skitmålet efter det andra. Det sprider sig en osäkerhet, och man börjar överarbeta situationerna offensivt också. Totalen blir inte bra, men från VM-uppehållet och framåt känns det som att vi tagit ett steg i rätt riktning för varje match.

Det har varit många och långa diskussioner, och videovisningar med spelartruppen.

– Det var vi ganska överens om att det här är inget vi vänder för att jag står och ritar pilar på ett papper. Skillnaden nu är att vi gör det vi bestämt från början, och skärpan är en helt annan, säger Anders Jakobsson.

LÄS ÄVEN: Edlund tillbaka i ramstarkt SAIK: "Vi är på väg mot något riktigt bra"

Mer läsning