Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så hyllar tränaren sin anfallare: "Glad för lagets skull att han är tillbaka där han ska vara"

/
  • Jonas Nilsson gjorde fyra mål i den sista elitserieomgången.

VSK slog Hammarby i den sista elitserieomgången.
Mest anmärkningsvärt från matchen: forwarden Jonas Nilsson gjorde fyra av fem mål.
– Jag är glad för Jonas skull, säger tränaren Michael Carlsson till vlt.se

Annons

Jonas Nilsson har varit en av elitseriens mest pålitliga målskyttar de senaste åren. Men den här säsongen har han fört en mer tillbakadragen tillvaro – och är långt ifrån toppen i skytteligan.

Men han går ändå in till kvartsfinalserien mot Vänersborg som målskytt och vinnare. Jonas Nilsson sköt fyra mål på Zinkensdamm mot Hammarby – ett i första och tre i andra halvlek när VSK gjorde ett ryck.

– Jag är glad för Jonas skull, och glad för lagets skull att Jonas är tillbaka där han ska vara och gör mål. Det var en bra kväll av Jonas, säger VSK-tränaren Michael Carlsson till vlt.se efter matchen som Västerås vann med 5–4 till slut.

Som seriesegrare fick VSK välja motstånd i slutspelet först av alla – och mesta mästarna tog Sandviken på sin sida och Vänersborg i kvarten.

– Vi tycker att vi har bra chanser att slå ut dom över fem matcher, motiverar Michael Carlsson valet av Vänersborg – och han är även nöjd med genomköraren på Zinken.

– En bra match av oss, vi kommer tillbaka starkt efter förlusten senast (2–5 hemma mot Villa), som vi tyckte var väldigt onödig. Vi satte oss i en dålig sits med mycket utvisningar. Det var skönt att få den här matchen innan slutspelet, säger Michael Carlsson.

Mer läsning