Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mår VSK-motorn efter blodiga scenerna: "Gränsfall om trasiga tanden överlever"

Mer än halva tanden slogs ut. Och fler tog stryk. Nu berättar VSK-mittfältaren Mikael Olsson sin status efter otäcka smällen mot Broberg.
– Tandläkaren har fixat det provisoriskt och jag kommer att träna på torsdagen som vanligt, säger Olsson.

Annons

Mikael Olsson efter smällen.

Efter ungefär en kvarts spel i VSK:s 7–3-seger hemma mot Broberg på tisdagskvällen tvingades Mikael Olsson bryta matchen i ABB Arena efter en kollision. Nu berättar han själv om situationen.

– Precis när jag fick en passning tittade jag upp, och då small det. Jag vet inte om jag var oförsiktig eller vad som hände. Men det var ingen stor grej. Det är sådant som händer, säger Mikael Olsson.

Beskriv smärtan när du åkte på smällen?

– Jag blev lite groggy och det kom ju rätt mycket blod. Men det är ingen fara.

Olsson, som för andra året i rad blivit utsedd till elitseriens mest underskattade spelare, tränade inte på onsdagen. Men fortsätter precis som vanligt på torsdagen.

– Ja, det är ingen fara. Jag kör på, säger Olsson.

När vlt.se når honom på onsdagen har han nyss varit hos tandläkaren.

– De har fixat det provisoriskt, vilket innebär att de har stängt igen gluggen som var öppen. Det har varit lite svårt att äta när det varit ojämnt. Ena tanden gick av på mer än hälften, sedan har det blivit ett par flisor på några andra tänder, säger Olsson.

Hur väl kommer de att kunna reparera dina tänder?

– Vi får se. Jag ska på återbesök om en vecka och då ska vi se om den trasiga tanden överlever. Det är tydligen gränsfall men tandläkarens förhoppning är att kunna laga den.

Olsson har inte hunnit se VSK:s 7–3-seger mot Broberg i efterhand. Men tror att vinsten kan vara lagets vändpunkt efter en ganska tung start i elitserien.

– Kanon. Som jag förstått gjorde vi en väldigt bra match och det känns som att vi är på väg uppåt, säger Mikael Olsson.

Mer läsning