Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska nya Ljusdal ställa upp

/

Ljusdals tränare Patrik Larsson har många nya spelare i sitt lag.
Men inför säsongens första träningsmatch har han ändå en tydlig grundtanke om hur LBK ska formeras.
– Man är nyfiken, det är nya spelare och nya positioner, säger han.

Annons

På lördagen spelar Ljusdal säsongens första träningsmatch. Tränaren Patrik Larsson har en hel del nytt att ta hänsyn till – och ser ett relativt utpräglat spelsystem framför sig.

– Vi kommer ha ett mittfält med fyra stycken, Skarps (Daniel), Melin (Emil), Jens (Hermansson) och "JP" (Jonas Pettersson), säger Patrik Larsson, som anger Daniel Skarps som den defensiva i den kvartetten.

– Melin vill vi utveckla lite mer offensivt nu, säger han.

Ett fyrmannamittfält gör således att Ljusdal kommer spela med en ensam spets. Den platsen är vigd åt nyförvärvet från Sundsvall, Samuel Nyberg.

– Det kommer att bli Samuel i det här läget, men Filip Ljus är ju också med där, säger Patrik Larsson.

Mattias Blom är ett annat av Ljusdals nyförvärv. Honom ser Patrik Larsson som vänsterhalv från start. Talangen Emil Woxberg lär också få vara med och byta som halv.

I träningsmatchen mot Borlänge kommer LBK även att testa en i föreningen nygammal spelare. Ljusdalsfostrade Kalle Wallin, född 1998, har just påbörjat sitt andra år på bandygymnasiet i Sandviken.

– Vi hoppas få till ett utlåningsavtal så vi kan använda honom, säger Patrik Larsson om den unge defensiva mittfältaren.

I seriepremiären i den norra allsvenskan, 7 november, tar Ljusdal emot allsvenska nykomlingen Helenelund på IP. I femte omgången möter man just Borlänge. Men att hålla igen på saker i träningsmatchen för den sakens skull har Patrik Larsson inte mycket för.

– Det är fullt fokus på det vi vill göra, det finns inga hemligheter. Vi räknar med att vi får stå för mycket spel (i allsvenskan), så vi nöter konsekvent med att driva ett eget spel, säger han.

Läs mer>>> Bejja är ny lagkapten

Mer läsning