Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska VSK bryta förlusttrenden: "Vi kommer göra allt"

/

Senast Västerås SK förlorade tre raka matcher var säsongen 2012/2013.
I kväll ställs laget mot Kalix – på bortais och i förväntat regn.
– Det är klart att vi vill vända trenden, säger tränaren Michael Carlsson.

Annons

Västerås SK har förlorat två raka matcher. Först kom 3–9-smällen borta mot Villa Lidköping som fem dagar senare följdes upp med chockförlusten (4–5) hemma mot Kungälv .

I kväll möter Mesta mästarna, som lyfte från Arlanda till Luleå strax efter klockan 12 på onsdagen, svårspelade Kalix på bortaplan. Senast VSK förlorade tre matcher i följd var säsongen 2012/2013 då laget faktiskt föll i fem raka elitseriemöten. Även då var det Villa Lidköping, som vann med 13–4, som satte "förlusttåget" i rullning.

I kväll vill Michael Carlsson tillbaka till vinnarspåret för att inte skada ett redan sargat självförtroende ytterligare.

– Vi vet att det är en svår bortamatch. Kalix har börjat bra, så det är två lag med olika trender. Men nu känner vi att vi har lite bättre fart och är piggare i skallarna. Vi börjar hitta tillbaka till grundspelet som vi kommit ifrån lite i de två senaste matcherna, säger VSK-tränaren, som menar att en tuff försäsong har påverkat truppen redan i inledningen av elitserien.

LÄS MER: Bandypuls guide inför kvällens matcher

– Vi vann Svenska cupen och gick till semi i World cup under två helger där man laddar på ordentligt och tömmer sig rejält. Man kan inte säga att man är mentalt trött efter tre matcher i elitserien, men man får titta på fakta och se vad vi gjort bakåt också. Det är människor vi har att göra med, inga robotar.

Hur ska ni slå Kalix i kväll?

– Vi ska åka upp och vara rejält aggressiva och göra en bra insats defensivt. Vi ska hämta kraft från defensiven och jobba oss uppåt utifrån det, med varierat anfallsspel och mycket folk som följer med upp i anfallen.

Enligt väderprognoserna väntas lätt nederbörd över Kalix IP under kvällen, vilket inte är drömförutsättningar för ett VSK som tränar i bra förhållanden i ABB Arena.

– Vi gillar läget i alla lägen. Är det regn så är det så. Vi har en viktig match framför oss och vi ska kunna hantera att spela i både duggregn, minus sju och strålande sol och inomhus, säger Michael Carlsson.

Hur viktigt är det för självförtroendet att vända trenden i Kalix?

– Klart vi vill vända den här trenden i kväll, samtidigt är det en tuff motståndare. Vi kommer göra allt för att vara tillbaka på banan redan i kväll. Samtidigt måste vi kunna hantera de här situationerna också. Vi vill utveckla spelet ytterligare och då är det här kanske en bra tankeställare för att ta ytterligare kliv.

Mer läsning