Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vänder SAIK 0–2–underläget

2005 så var SAIK i samma situation. För att vända det så gäller det att SAIK:s karaktärer kliver fram. Så här såg matcherna 3–5 i kvartsfinalserien ut 2005.

Annons

Match 3 SAIK–Hammarby 5–1 (2–1)

Kvartsfinal tre var Daniel Berlins genombrott. Hela försvaret gjorde en enorm insats och eftersom SAIK tog ledningen med 2–0 efter fem minuter så fick man energi att gå på. Joel Othén stod för en straffräddning under Hammarbys största press vilket gav laget energi. De tongivande spelarna i SAIK klev fram när det gällde som mest när det gäller både försvarsspelet och anfallsspelet. När SAIK gjorde sina mål så kom de i (psykologiskt jobbiga perioder) Tränaren Anders Jakobsson menade att laget kom till sin högsta nivå och att slitgörat måste göras för att man ska ha en chans att vinna sådana här matcher.

Match 4 Hammarby–SAIK 2–3 (0–2)

Den här matchen var mycket mer oviss än vad match tre var. SAIK gick upp till en 2–0-ledning innan halvtid. Men det var andra halvlek som var någonting att minnas. Hammarby reducerade tidigt under andra halvlek och kvitterade sent. Men för att vinna sådana här matcher gäller det att karaktärspelarna kliver fram och det gjorde de verkligen. Joel Othén räddade en straff i slutminuterna och motade skott i öppet läge. Matchavgörandet kom med sekunder kvar av matchen då Magnus Muhrén väljer att bryta den vanliga hörntaktiken och i stället för att låta Mossberg skjuta tog han det i egna händer och sköt själv. Man måste våga kliva fram och avgöra matcher.

Match 5 SAIK–Hammarby 4–2 (1–1)

En jämn match från början till slut men SAIK drog det längsta strået. En väldigt underhållande match för folket att titta på. Däremot om man var supporter så måste det ha varit en nagelbitande historia. Med 1–1 inför andra halvlek så tog SAIK ledningen fem minuter in genom Stefan Andersson efter en hörna från höger. Men matchens mest intensiva del var de sista tio minuterna. Där SAIK klev upp till 3–1 i 80:e matchminuten. Sedan så drog Andreas Westh på sig en utvisning och SAIK var tvungen att spela resten av matchen med en man mindre. I 85:e minuten reducerade Hammarby till 3–2 genom Jonas Henriksson. Men i 89:e matchminuten så kontrade Henrik Hagberg in 4–2 som blev spiken i kistan och SAIK blev klart för semifinal mot Bollnäs.

De likheterna som finns från den här matchserien och den som pågår just nu 2015 är att matcherna har avgjorts i slutskedet och att det laget som vågar kliva fram i slutskedet vinner matcherna. Att match två fick sitt avgörande efter ordinarie tid. Och att en krönika av Bengt Persson att det var omöjligt för Sandviken att vända det här underläget.

Mer läsning