Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK anmälde Johansson – nu anmäls Pettersson av Villa: "Värre än Martins grej"

Säsongens första "anmälningsgate" är här.
SAIK anmälde Martin Johansson efter fredagens premiär och nu skriver NLT att Villa valt att anmäla Linus Pettersson.

Annons

Linus Pettersson.

Villa slog Sandviken med 5–0 i elitseriepremiären i fredags. Efterspelet kom delvis att handla om Martin Johanssons tackling på Alan Dzhusoev, en incident som Sandviken valde att anmäla Villa-försvararen för.

Nu kommer en ny vändning i fallet. På onsdagsmorgonen skriver Nya Lidköpings-Tidningen att Villa har anmält Sandvikens libero Linus Pettersson för en tackling på Johan Esplund. Tacklingen skedde i slutet av matchen när Villa-stjärnan utmanade SAIK-försvararen och tacklades till isen. Johan Esplund blev liggande på isen en kort stund, men tog sig sedan upp av egen kraft.

– Linus går ner lågt och träffar Johan i knähöjd. Det kunde gått riktigt illa och jag tycker det är värre än Martins grej, säger Villas klubbchef Jonas "Sparris" Johansson till nlt.se.

Johan Esplund.

LÄS ÄVEN: Johansson: "Absolut inte ute efter att skada"

Johan Esplund säger till tidningen att Linus Pettersson inte brukar spela fult och att det säkert inte var meningen, men att det hade kunnat sluta illa om smällen träffat knät i stället för låret.

LÄS ÄVEN: Pettersson efter Villas anmälan: "Det är lite patetiskt"

Enligt NLT ville Villas ledarstab anmäla Linus Pettersson direkt efter matchen, men då sade Jonas Johansson ifrån.

– Men när SAIK anmälde Martin så valde vi att anmäla Linus, säger klubbchefen, som samtidigt ser ett problem med att klubbarna kan anmäla en situation i efterhand trots att domaren gjort en bedömning under match.

– Klubbarna skulle bara få anmäla sådant som domarna inte har sett under matchen. Det är min åsikt, men jag tror att många håller med, säger Jonas Johansson till nlt.se.

Besked gällande eventuella avstängningar väntas komma innan den "riktiga" elitseriepremiären på fredag.

Mer läsning