Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK bäst borta – och helst utomhus: "Vi har varit smartare"

Hemma i hallen har det svajat för SAIK den här säsongen.
Men utomhus är laget obesegrat – märkligt nog.
– Vi har tvingats vara smartare, säger SAIK-anfallaren Linus Forslund.

Annons

Utespel har inte varit någon större succé de senaste åren, och har det varit dåligt väder och dåliga isar har det ofta använts som förklaring till tappade poäng. Men i år har SAIK varit obevekligt; med segrar mot Kungälv, Sirius och Broberg, och en minnesvärd 6–6-match mot Hammarby.

Samtidigt har spelet inomhus svajat betänkligt, med chocken mot Tillberga, den dåliga insatsen mot Villa och raset mot Västerås.

– En av nycklarna tror jag är att vi måste spela långsammare och lite smartare, och det har passat oss bättre, säger Linus Forslund.

Varför gör ni inte det inomhus då?

– Ja, säg det. Vi har tappat tråden lite för ofta, vi vet ju vad vi vill göra men har haft svårt att göra det under hela matcher. Utomhus måste man vara mer skärpt eftersom isen överlag är sämre, det kanske finns ett samband.

På fredagskvällen väntar just en utomhusmatch på Sävstaås, med en is som förhoppningsvis är bra när väderprognosen visar ett par plusgrader.

Bollnäs är definitivt inte nöjda med den nuvarande niondeplatsen i serien, utanför slutspel, men frågan är hur nöjda SAIK är med att ligga trea så här långt?

– Vi hade absolut tänkt att vi skulle ha lite fler poäng, men har blandat och gett för mycket. Men vi vet att vi har väldigt hög kapacitet och för oss handlar det om att hitta ett spel där vi hjälps åt i 90 minuter om vi ska gå hela vägen. Det är Västerås som har stuckit iväg lite, men där bakom är det väldigt jämnt och vi tror fortfarande att vi kan vinna serien om vi kommer in i en bra period.

Eftersom SAIK fortfarande är hänvisade till Jernvallen fram till måndag blev det ett sista träningspass inför Bollnäsmatchen på en mjuk och dålig is.

– Vi hade två fantastiska dagar måndag-tisdag och då pratade vi om det, att man saknade Jernvallen lite grann. Men när det blir så här saknar man det ju inte lika mycket, säger Linus Forslund.

Mer läsning