Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK cuptrea efter bronskross

/

SAIK slutade trea i Svenska cupen, detta sedan laget vunnit bronsmatchen mot Hammarby med 7–2.

Annons

Men det var lördagskvällens semifinal mot Västerås som var SAIK:s stora match den här helgen. Och där föll SAIK till slut med 3–4, efter en match där Västerås genomgående var det bättre laget, såväl defensivt som offensivt. Ändå ledde SAIK med 2–1 halvtid, efter att Linus Forslund och Christoffer Edlund glimtat till mot slutet av halvleken.

Dessförinnan hade Abbe Bodin i målet hållit SAIK kvar i matchen. SAIK försökte få ordning på spelet till den andra halvleken, men tajmingen i passningsspelet fanns inte där för att luckra upp ett samlat och tätt VSK-försvar. I stället kontrade VSK framgångsrikt och visade upp den där farten som SAIK saknade i sitt spel. Simon Janssons 3–2-mål var matchens delikatess, en soloprestation där han avslutade med ett långt och lågt skott som Abbe Bodin inte kunde nå vid stolproten. Välförtjänt VSK-seger, det går inte att säga något annat även om det målmässigt blev jämnt.

I söndagens bronsmatch var det ett piggare SAIK, som var numret större än Hammarby. Martin Falk vaktade målet i en av halvlekarna, Abbe Bodin i den andra, och därmed delade de broderligt på burväktandet under cuphelgen.

Bäste SAIK-spelare genom turneringen var annars Christoffer Edlund. Vass på skridskorna, sylvass i avsluten, och ofta delaktig långt ner på egen planhalva. Edlund gjorde totalt tio mål och tog hem skytteligan.

Även Linus Forslund gjorde ett piggt intryck och var inblandad i mycket framåt.

Patrik Nilsson kom upp i fyra mål, medan Erik Pettersson var oväntat osynlig under helgen – både i spelet och i målprotokollet. Två mål på fem matcher är inte riktigt likt honom.

Mer läsning