Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK har rest sig – Edlund tillbaka mot VSK

/

SAIK börjar återhämta sig efter förra veckans influensaepidemi i laget.
Nu har man samlat kraft – och möter på tisdagskvällen Västerås SK i säsongens första träningsmatch i Göransson Arena.

Annons

SAIK kan i stort sett ställa upp med ett lag som kommer att återfinnas i vinterns elitserie. Saknas gör egentligen bara målvakten Abbe Bodin och Daniel Bäck, som båda dock om nån vecka är helt är tillbaka efter skador.

– Fast det saknas nog lite ork också, säger tränaren Anders Jakobsson. Det var tio-elva man som låg däckade, många i ovanligt hög feber för vuxna människor.

– Så jag räknar med att vi kommer att behöva göra lite ändringar under matchen om det inte funkar för nån eller några spelare av konditionsskäl.

SAIK har dock, med sjukdomsavvikelser, tränat på fullstor is under en längre tid redan. Och detta med längre pass än vanligt, med uthållighet som målsättning.

Vad vill då ledningen se under den första matchen?

– Mycket har sett bra ut under träningarna så det handlar om att få passningsspelet att fungera. Samt defensiven, det är väl där man alltid börjar, säger Anders Jakobsson.

Det finns som bekant en mycket tung offensiv i SAIK:s lag, och därför väljer man en slags 1–3–1-uppställning från mittfältet och framåt. Dennis Henriksson har rollen framför försvaret – och Patrik Nilsson den längst fram.

– Vi har spelat med liknande uppställningar tidigare i SAIK, och vi måste självklart forma laget efter individerna också, säger Jakobsson. Vi kommer att rotera på ett annat sätt med bytena i vinter, och även byta på ytterhalvorna mer frekvent än tidigare.

Där finns också en nyhet, och det är att Niklas Gällman flyttar över till vänster i den luckan Rysslandsproffset Erik Säfström lämnat, och Ted Haraldsson börjar till höger.

För VSK, som vann vårens SM-final i Tele2 Arena över SAIK, är det säsongens andra match. Man mötte i helgen Sirius och vann stort med 9–2.

SAIK-laget: Martin Falk – Ted Haraldsson, Rasmus Forslund, Linus Pettersson, Jocke Bergman, Niklas Gälman – Dennis Henriksson – Christoffer Edlund, Erik Pettersson, Daniel Mossberg – Patrik Nilsson. Avbytare: Alexander Larsson (mv), Linus Forslund, Hannes Edlund, Oskar Stadin.

Mer läsning