Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK hoppas på Edlund

/

Tränartrion i SAIK är klar.
Nu fattas bara att spika truppen inför nästa säsong.
Flera pusselbitar ska lösas – en av dem är skyttekungen Christoffer Edlund.
– Om han spelar i Sverige tror jag att han vill spela i SAIK, säger tränaren Anders Jakobsson.

Annons

måndagen presenterades Sandvikens tränartrio inför kommande säsong.

En stor del av presskonferensen kom även att handla om SAIK:s spelartrupp inför hösten. Tränartrojkan Anders Jakobsson, Thony Lindquist och Lars Reuterhäll är nöjd med befintlig trupp, men det finns frågetecken.

Ett av dem är vart Jenisej-stjärnan Christoffer Edlund, som är på lån från Sandviken, tar vägen. Lösa rykten har bland annat placerat honom i Bollnäs.

– "Chrille" har kontrakt med SAIK. Om han går någon annanstans måste någon förening köpa loss honom. Det är väl Jenisej i så fall som kan köpa loss honom. Jag tror inte att de ekonomiska musklerna finns i Sverige, säger Anders Jakobsson.

Vad skulle det kosta att köpa loss honom?

– Inte en aning. Han är världens bästa målskytt, så det går inte att spekulera om sådant. Men om han spelar bandy i Sverige tror jag faktiskt att han vill spela i SAIK.

Frågetecken finns också kring Linus Pettersson som uppvaktas av Zorkij. Landslagsliberon har ett erbjudande att ta ställning till . Om han nappar kan SAIK bli tvunget att agera.

– I ett sådant läge så skulle det kännas... inte nödvändigt, men det är något vi verkligen måste överväga i det läget. Men han har inte bestämt sig på något sätt, säger Thomas Larsson, sportansvarig i SAIK.

Även anfallsstjärnan Erik Pettersson har ryktats vara på väg österut.

– Det finns inget i dagsläget som tyder på att han försvinner i höst, säger Thomas Larsson.

Inte heller Daniel Bäck eller Mikael Nilsson är definitivt klara för en fortsättning i klubben.

– I Daniels fall är vi överens, det är bara formerna som ska klaras ut, säger Thomas Larsson.

– I Mickes fall avvaktar vi fortfarande läkarutlåtande från magnetröntgen.

Försvararen har fortfarande inte återhämtat sig helt efter den allvarliga lårskadan han ådrog sig i kvartsfinalserien mot Broberg i februari 2014.

– Han har haft sviter från den hela säsongen. Vi vill se att han är okej. Vi avvaktar från båda håll, säger Thomas Larsson.

Om Micke Nilsson blir helt återställd, är det er ambition att behålla honom då?

– Ja, absolut, presterar han på hundra procent så har han inte blivit en sämre spelare.

Sedan tidigare har SAIK tappat lagkaptenen och drivande ytterhalven Erik Säfström till Neftyanik. Mycket tyder på att klubben löser hans bortfall internt.

– Med sannolikhet gränsande till visshet så löser vi det internt, säger Thomas Larsson och påpekar att Ted Haraldsson, Daniel Bäck och Daniel Mossberg alla har spelat ytterhalv.

Thomas Larsson bekräftar att SAIK fortfarande har "ett antal" spelare under uppsikt, men vill inte avslöja hur många eller vilka. Han hymlar inte heller om att klubben har träffat ryske storstjärnan Maxim Ishkeldin under våren.

– Han har varit hit, det är ingen hemlighet. Om jag ska våga mig på en gissning tror jag att han spelar i Ryssland nästa säsong, säger Thomas Larsson och fortsätter:

– Han kommer att spela i Sverige någon gång under sin karriär, det är jag ganska säker på. Men jag är inte lika säker på att det blir nu.

De vaga spekulationerna om Volga-målvakten Anders Svensson till SAIK avfärdar Thomas Larsson helt. Klubben är nöjd med uppsättningen Martin Falk och Abbe Bodin.

– Mycket nöjda. Jag tror att vi sitter med de mest utvecklingsbara målvakterna man kan tänka sig.

Enligt Thony Lindquist spikas SAIK:s trupp inför nästa säsong inom kort.

– Vi får se hur sista pusselbitarna faller på plats med truppen nästa vecka, säger han.

LÄS MER

TV: "Är man i SAIK vill man alltid vara nummer ett"

Mer läsning